Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Να ενισχυθεί το μέτωπο της αντίστασης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις στο σωματείο, απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Εμποροϋπαλλήλων

Για να δοθεί απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων, για να δυναμώσει το σωματείο, να ενισχυθεί το μέτωπο της αντίστασης, να διευρυνθεί ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων» (ΔΑΣΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αποφασιστικά στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιούνται στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας από τις 14 μέχρι και τις 20 Απρίλη.

H ΔΑΣΕ, με τη διακήρυξή της, απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο εμπόριο και τους καλεί να δυναμώσουν τους αγώνες, να κάνουν ακόμα πιο μαζικό και ισχυρό το σωματείο. «Προϋπόθεση - τονίζει - για την οργάνωση της πάλης μας, την αντεπίθεσή μας, είναι η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον κλάδο, η ενίσχυση της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας των Εμποροϋπαλλήλων"».

Οι ταξικές δυνάμεις των εμποροϋπαλλήλων τονίζουν την ανάγκη της συμπόρευσης με τους μικρέμπορους και τους αυτοαπασχολούμενους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η πείρα δείχνει ότι απέναντι στην επίθεση μονοπωλίων, πολυεθνικών, ΕΕ και κυβερνητικής πολιτικής χρειάζεται ισχυρό μέτωπο εργαζομένων στο εμπόριο, αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων. Μέτωπο, που θα αμφισβητεί το δικαίωμα των πολυεθνικών να διαφεντεύουν τη ζωή μας. Μέτωπο, που θα δημιουργεί προϋποθέσεις, ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να γίνει δική τους περιουσία».

«Ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση, συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, οξύνονται τα προβλήματα, χειροτερεύει η κατάσταση των εργατικών οικογενειών - αυξάνονται τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Η ΕΕ εκτιμά ότι πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι αποφάσεις της Λισαβόνας. Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο, για να καθορίσει τη στάση του ο κάθε εργαζόμενος Ελληνας ή μετανάστης και να βγάλει συμπεράσματα», σημειώνεται στην εκλογική διακήρυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ