Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
«Πλάτες» στους εργολάβους

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου αφήνει στο απυρόβλητο την εργοδοσία και επιτίθεται στο ΠΑΜΕ

Την ίδια στιγμή που οι απολυμένες καθαρίστριες στο Νοσοκομείο του Ρίου δίνουν αγώνα, μέσα κι έξω από το νοσοκομείο, για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με συμπαραστάτη τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η καρεκλοκένταυρη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου του Ρίου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), αντί να σταθεί στο πλευρό τους, ώς όφειλε, το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται με αήθεις χαρακτηρισμούς κατά του ΠΑΜΕ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους εργολάβους και την κυβερνητική πολιτική.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το εργοδοτικό και κυβερνητικό σωματείο, «στριμωγμένο» από το γεγονός ότι με τη στάση του έχει εκτεθεί στους εργαζόμενους όλου του νοσοκομείου - σε μια προσπάθεια να ελιχθεί, χαρακτηρίζει «προβοκατόρικη» τη στάση του ΠΑΜΕ, «προκειμένου - όπως αναφέρει - να έχει μικροκομματικά συμφέροντα».

Αμεση ήταν η απάντηση της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο του Ρίου, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο σωματείο του Νοσοκομείου του Ρίου έχουν αναλάβει χρόνια τώρα εργολαβικά την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χώρο της Υγείας. Αυτές οι δυνάμεις δέχτηκαν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και έκαναν δικό τους μονόδρομο το μονόδρομο της ΕΕ και του κεφαλαίου. Συμφώνησαν με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, των πλυντηρίων, της ασφάλειας και με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει, ότι «όσο οι πλειοψηφίες στα Α'βάθμια σωματεία, στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ είναι στα χέρια των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, τόσο τα δεινά των εργαζομένων θα πολλαπλασιάζονται. Είναι επικίνδυνοι για τα δικαιώματα των εργαζομένων». Και καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ τονίζει: «Εγκαταλείψτε τους. Τώρα, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ενιαία δράση και αγώνα για την ανατροπή των γαλαζοπράσινων αντιλαϊκών πολιτικών και των στηριγμάτων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ