Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελπιδοφόρα μέθοδος για τις αιμορραγίες της μήτρας

Ελπίδες για την αντιμετώπιση των αιμορραγιών της μήτρας, απ' τις οποίες πάσχουν δυο στις δέκα γυναίκες ηλικίας 30 - 50 ετών, δίνει μια νέα μέθοδος που εφαρμόζεται σε εννέα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η μέθοδος «Thermachoice» αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα, χωρίς η γυναίκα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και διαρκεί συνολικά περίπου μισή ώρα. Ηδη μελέτη που έγινε στα εννέα νοσοκομεία, σε 200 γυναίκες 30 - 49 ετών, δείχνει ότι τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Δώδεκα μήνες μετά την εφαρμογή της μεθόδου, καμιά απ' τις γυναίκες δεν εμφάνισε αιμορραγία. Υστερα από 36 μήνες, μόνο το 2% των γυναικών εμφάνισαν αιμορραγία της μήτρας και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε υστερεκτομή (αφαίρεση μήτρας).

Η μέθοδος εφαρμόζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, το «Ελενα Βενιζέλου», το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, το «Αλεξάνδρα», το «Αρεταίειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Πολυγύρου Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ