Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Αποτυπώματα σε αγνώστου προέλευσης έγγραφα

Η εμφάνιση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε λανθάνουσα κατάσταση των Κώστα Αγαπίου και Ειρήνης Αθανασάκη σε τρεις προκηρύξεις του 1977 άναψαν φωτιά χτες στη δίκη των κατηγορούμενων για βομβιστικές ενέργειες, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο ΕΛΑ. Τα αποτυπώματα αυτά (που για να επισημανθούν χρειάζεται ειδική χημική επεξεργασία) ανιχνεύτηκαν μόλις το 2003. «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι τα αποτυπώματα ταυτίζονται με των Αγαπίου - Αθανασάκη», είπε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ιωάννης Γιαννακούρης, ειδικός επί των αποτυπωμάτων.

Να σημειωθεί ότι απαντώντας η Αστυνομία σε έγγραφο ερώτημα του ειδικού εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου για το πώς βρέθηκαν οι επίμαχες προκηρύξεις στην κατοχή της, αναφέρει ότι δεν προκύπτει ο χρόνος, ο τόπος και ο τρόπος που τα έγγραφα αυτά περιήλθαν στην κατοχή της Υπηρεσίας. «Για ποιο λόγο δεν υπήρχαν αυτά τα στοιχεία στην προηγούμενη δίκη;» αναρωτήθηκε ο Κώστας Αγαπίου και πρόσθεσε ότι δεν υφίστανται τα στοιχεία που επικαλείται η Αστυνομία. «Πρόκειται για προπαγανδιστικό κόλπο», τόνισε.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η επίδειξη των πειστηρίων που κατά την Αστυνομία τεκμηριώνουν την ενοχή των κατηγορουμένων και βρέθηκαν σε έρευνες στα σπίτια των Αγγελέτου Κανά, Χρήστου Τσιγαρίδα, Κώστα Αγαπίου και Ειρήνης Αθανασάκη. Μεταξύ αυτών ήταν και η παραπομπή στο δικαστήριο του Κώστα Αγαπίου την περίοδο της χούντας. Εγγραφο που υπέγραφε ο γνωστός Καραπαναγιώτης. «Από τα στοιχεία που επιδείχτηκαν και διαβάστηκαν αποδεικνύεται ότι η λεγόμενη δίκη του ΕΛΑ είναι σκευωρία κατασκευασμένη από άθλιους ανθρώπους», παρατήρησε ο Αγγελέτος Κανάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ