Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχείρηση εθισμού στην αστυνομοκρατία

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις τρομοκράτησης των πολιτών, με την κωδική ονομασία «ΠΟΛΙΣ», σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τα αποτελέσματα της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το λεγόμενο παραεμπόριο και την αστυνόμευση των κεντρικών πλατειών της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι έλεγχοι ατόμων, κινήθηκαν στους ίδιους υπερβολικούς ρυθμούς όπως και η προσπάθεια που καταβάλλουν από το Μάη του 2004, όπου και ξεκίνησαν τα μέτρα αυτά, να εθίσουν τον πολίτη στην ανάγκη συνεχών ελέγχων εις βάρος του, στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Το Μάρτη 2005, λοιπόν, για την αστυνόμευση πλατειών διατέθηκαν 717 αστυνομικοί Τάξης οι οποίοι πραγματοποίησαν 2.375 ελέγχους σε άτομα και αυτοκίνητα. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κατά του παραεμπορίου, τα 130 κλιμάκια που απαρτίζονται από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και του υπουργείου Ανάπτυξης, προχώρησαν σε δέσμευση σε 87 περιπτώσεις διάφορων πωλούμενων ειδών. Επίσης, έλεγξαν 67 αλλοδαπούς, ως προς το νόμιμο της παραμονής, και κατάσχεσαν 186 πλαστά CD.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ