Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Νέα κινητοποίηση από τους επαγγελματίες

Με μια νέα αγωνιστική κινητοποίηση, πανελλαδικού χαρακτήρα, απαντούν οι υδραυλικοί στην αοριστία της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των επαγγελματιών του κλάδου για εγκαταστάσεις αερίων καυσίμων. Η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση στις 18 του Απρίλη στις 9 το πρωί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υπογραφή απόφασης.

Χτες, σε σύσκεψη στο υπουργείο υπό τον υφυπουργό Γ. Σαλαγκούδη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υδραυλικών και των τεχνικών καυστήρων, υπήρξε μια αόριστη δέσμευση, όπως τη χαρακτήρισαν, που δεν τους καλύπτει, καθώς και στο παρελθόν έχουν αθετηθεί ανάλογες - προφορικές - υποσχέσεις. Εάν δεν αδειοδοτηθούν, οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου θα μονοπωληθούν από τις μεγάλες εταιρίες, με ευνόητες συνέπειες.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται ότι θα υλοποιηθούν τα απαραίτητα σεμινάρια - προκειμένου να μπορέσουν οι τεχνικοί να δώσουν εξετάσεις απόκτησης της άδειας - από το ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας, τον Ιούνη, για 2.500 θερμοϋδραυλικούς και 300 τεχνίτες καυστήρων. Επίσης ότι έχει σταλεί στις νομαρχίες εγκύκλιος για εξετάσεις των τεχνιτών καυστήρων το Μάη. Παρ' όλα αυτά θέτει σαν προϋπόθεση «την αξιολόγηση των όρων και των προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση από το ΕΠΑΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ