Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεταιρισμοί... νέας ΚΑΠ

Λιγότερους συνεταιρισμούς κομμένους και ραμμένους στα μέτρα της νέας ΚΑΠ και των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών - βιομηχάνων, θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ, κατά τα πρότυπα των προηγούμενων κυβερνώντων του ΠΑΣΟΚ, κι από κοντά και οι πρασινογάλαζοι διοικούντες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Χτες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε μια σχετική σύσκεψη, όπου οι υπερασπιστές της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής φτώχειας και ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών συζήτησαν λέει για το μέλλον των συνεταιρισμών... Κι όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε:

  • «Η σύσταση ειδικής Επιτροπής, που θα αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία θα αναλύσει, θα εξετάσει και θα καταγράψει τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθεμιά δευτεροβάθμια οργάνωση χωριστά και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις προς τις διοικήσεις της και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμες οικονομικές μονάδες».
  • «Η σύσταση μιας ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία, μετά από μελέτη του υφισταμένου νομικού πλαισίου, θα προτείνει νομοθετικές λύσεις με σκοπό την ανασυγκρότηση και την αναδιάταξη του συνεταιριστικού κινήματος».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως, «όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ομόφωνα στο ότι είναι απαραίτητη, για την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος, η δημιουργία πρωτοβάθμιων συνεταιριστικών οργανώσεων ευρύτερης περιφέρειας, οι οποίες θα αναγνωρίζονται και ως ομάδες παραγωγών, καθώς επίσης και η αλλαγή των κριτηρίων για την αναγνώριση των ομάδων παραγωγών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ