Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Τουλάχιστον 4 οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

Η κυβέρνηση κράτησε «κλειστά τα χαρτιά» της για τις «δεσμευτικές προσφορές» που κατέθεσαν χτες οι υποψήφιοι αγοραστές

Στο τελικό στάδιο πέρασε από χτες το ξεπούλημα των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ), με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από την πλευρά των υποψήφιων αγοραστών. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά - και την πρώτη με τη σφραγίδα της ΝΔ - απόπειρα ιδιωτικοποίησης του πτητικού έργου της εταιρίας, αλλά και των άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου (επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών, Τεχνική Βάση, εμπορευματικές μεταφορές κλπ.).

Η κυβέρνηση κράτησε χτες «κλειστά τα χαρτιά» με τις προσφορές των υποψηφίων, ενώ οι εκπρόσωποι της ελληνικής ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας «Aegean» ανακοίνωσαν ότι κατέθεσαν πρόταση μόνο για το πτητικό έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλην της «Aegean», δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν άλλοι τρεις υποψήφιοι «μνηστήρες», με τους οποίους ο σύμβουλος της κυβέρνησης («Lazard») θα αρχίσει την τελική διαπραγμάτευση. Πρόκειται για τα εξής επιχειρηματικά σχήματα:

  • Τον ολλανδικό οίκο «Sures», που ειδικεύεται στην εξυγίανση και αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων.
  • Την εταιρία ελληνοαμερικανικών συμφερόντων «Olympic Investors», που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Κ. Αλεξάκη.
  • To γερμανικό επενδυτικό σχήμα «Intro», που εξειδικεύεται στην αεροπορική αγορά και ελέγχει σε ποσοστό 80% την αεροπορική εταιρία «Deutsche BA» (DBA).

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), σε μια προσπάθεια να σώσει τα όποια προσχήματα, αφού χρόνια τώρα, στην ουσία, βάζει πλάτη για το ξεπούλημα της εταιρίας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, για να... καταγγείλει «ενδείξεις και στοιχεία για αδιαφανείς και εν κρυπτώ διαδικασίες ιδιωτικοποίησης». Για «τα μάτια του κόσμου» οι εκπρόσωποι της ΟΣΠΑ εξήγγειλαν... 3ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) στις 19 Απρίλη και άλλη μια για τις 21 Απρίλη. Η δεύτερη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί, εφόσον δε γίνει αποδεκτό το αίτημα των εκπροσώπων της ΟΣΠΑ για συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Παρέμβαση στη συνέντευξη έκανε ο γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Αεροπορίας της ETF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών) Φρανσουά Μπαγιεστέρο, ο οποίος επισήμανε ότι οι πολιτικές φιλελευθεροποίησης στον τομέα των αερομεταφορών, είχαν ως επακόλουθο την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας την 3ετία 1999 - 2003.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ