Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στρώνουν το χαλί στην κυβέρνηση

Οι οικοδόμοι καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις Πολυζωγόπουλου

«Επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι ο Δούρειος Ιππος και το μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου μέσα στην εργατική τάξη». Τα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και καταγγέλλει, ότι με μπροστάρη τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο συμβάλλουν να ανοίξει ξανά το ασφαλιστικό με αιχμή υποτίθεται τη μελέτη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, ανταποδίδοντας και με αυτό τον τρόπο τα προνόμια και τις παχυλές αμοιβές που με διάφορους τρόπους απολαμβάνουν.

Τούτη η τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει η Ομοσπονδία, έδωσε την πάσα στην κυβέρνηση να ανοίξει το ζήτημα με τις δηλώσεις του Αλογοσκούφη. Ζήτημα βέβαια προαποφασισμένο στο οποίο χρειαζόταν η συναίνεση της ΓΣΕΕ για να έχουν άλλοθι και λιγότερο πολιτικό κόστος. Είναι πλέον «ηλίου φαεινότερο», ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στρώνει το χαλί για να περάσουν τα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα. Ο διάλογος που ετοιμάζουν είναι απάτης και αντικατοπτρίζει αυτούς που τον στήνουν. Είναι διάλογος για να παρθούν πιο σκληρά μέτρα ενάντια στην εργατική τάξη.

Γι' αυτό η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία - μέλη της και όλους τους εργαζόμενους μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ να δυναμώσουν τη γραμμή της σύγκρουσης, να αποτρέψουν τους σημερινούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μαζικά να καταδικάσουν την αντεργατική πολιτική με καθημερινή δράση σε κάθε χώρο δουλιάς, κλάδο, γειτονιά και με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 11 Μάη.

Με τη συναίνεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει και το Σωματείο Συνταξιούχων Αθήνας, κατάκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία τα προηγούμενα χρόνια και εξαφάνισαν 25 τρισεκατομμύρια δραχμές. Εχουν στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, σημειώνει, μεγάλα ποσά από τα ταμεία του ΙΚΑ ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια μάς τρώει τη σύνταξη που δε φτάνει ούτε για 20 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ