Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προσκλητήριο για τις συγκεντρώσεις

Περιοδεία στα καταστήματα του σταδίου «Καραϊσκάκη»

Στα καταστήματα του σταδίου «Καραϊσκάκη», εκεί που οι εμποροϋπάλληλοι βιώνουν ήδη τα όσα εκτρωματικά προωθούνται σε βάρος συνολικά του κλάδου με την απελευθέρωση του ωραρίου καταστημάτων, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά. Στόχος της εξόρμησης ήταν το κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις δυο κινητοποιήσεις που οργανώνονται στον Πειραιά στις 18 Απρίλη 2005 (στον Ηλεκτρικό Σταθμό και στην οδό Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό).

Τα μέλη της αντιπροσωπείας συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την άγρια εκμετάλλευση που επικρατεί σε αυτές τις επιχειρήσεις καθώς το ωράριο έχει «απελευθερωθεί» και πάνε για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να είναι στο πόδι 12 ώρες την ημέρα, ενώ τις ημέρες που το γήπεδο έχει αγώνα ξεπερνούν και το 12ωρο, καθώς τα περισσότερα καταστήματα, με πρόσχημα τη μεγάλη παρουσία καταναλωτικού κοινού, κλείνουν μια ώρα μετά τη λήξη του αγώνα!

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γι' αυτή την κατάσταση, ενώ αρκετοί από αυτούς δήλωσαν την απόφασή τους να γραφτούν στο σωματείο, κατανοώντας ταυτόχρονα την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ και να αντισταθούν στην αντεργατική επίθεση. Χαρακτηριστική ήταν και η ανταπόκριση των νέων εργαζομένων από τους οποίους εκφράστηκε η διάθεση να συμμετέχουν στη σύσκεψη που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή για τη συγκρότηση της Γραμματείας νέων του ΠΑΜΕ.

Από τους συνδικαλιστές τονίστηκε η ανάγκη της αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που προβάλει το ΠΑΜΕ, ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα η σημασία της μαζικής συμμετοχής και στην απεργία στις 11 Μάη ώστε ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να δώσει ώθηση για νέους ακόμα πιο δυναμικούς ταξικούς αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ