Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πλειοψηφία υπέρ του κεφαλαίου

Στο πλευρό των ανθρώπων που συνθλίβονται από τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και του εμπορικού κεφαλαίου στάθηκαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ

Σαφή θέση υπέρ του εμπορικού κεφαλαίου πήρε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι με θέμα τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και μίλησαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των ΕΒΕ. Στο ουσιαστικό δίλημμα που έθεσε η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Σ. Καλαντίδου, καλώντας τους Νομαρχιακούς Συμβούλους να πάρουν θέση και να αποφασίσουν αν τάσσονται με τις πολυεθνικές ή με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους εμπόρους, η πλειοψηφία απάντησε υιοθετώντας τις προτάσεις της κυβέρνησης, δηλαδή τις απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών. Αυτές τις προτάσεις, άλλωστε, έχει υιοθετήσει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, που ενώ από τη μία δήθεν καταγγέλλει τις πολυεθνικές για αθέμιτο ανταγωνισμό, από την άλλη σέρνει την πλειοψηφία των μικρεμπόρων στην υιοθέτηση των κυβερνητικών προτάσεων που ανοίγουν το δρόμο για την απελευθέρωση του ωραρίου και την εξόντωση των ΕΒΕ και των εργαζομένων.

Το αμίλητο νερό, σχετικά με το μείζον θέμα του ωραρίου, προτίμησαν να πιουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Στο πλευρό των ανθρώπων που συνθλίβονται κάτω από τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και του εμπορικού κεφαλαίου, στάθηκαν οι νομαρχιακοί Σύμβουλοι της ΝΑΣΥ, καλώντας τους συναδέλφους τους να υιοθετήσουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για ενιαία λειτουργία των καταστημάτων που να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες την εβδομάδα, για 3 απογεύματα κλειστά την εβδομάδα, για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ