Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
Το πρώτο βιολί

Πρότεινε νέους φόρους για τους εργαζόμενους για το Ασφαλιστικό!

Ρόλο πρωταγωνιστή στην αντιασφαλιστική επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του διεκδίκησε ξεκάθαρα χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, που φαίνεται ότι ζήλεψε τη θέση του ...υπουργού Οικονομίας και πρότεινε την επιβολή ενός ακόμα «έμμεσου» φόρου για τη χρηματοδότηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης! Με άλλα λόγια, πρότεινε να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι το ...μάρμαρο.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση δημοσιογράφου στο ραδιόφωνο του ΦΛΑΣ, αν θα δεχόταν την επιβολή ενός φόρου για τη χρηματοδότηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και ποιος θα έπρεπε να τον πληρώσει, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε ευθαρσώς: «Εισοδηματικές τάξεις, που έχουν πάνω από 1.200 ευρώ, μιλάω με αριθμούς για να καταλαβαίνει ο κόσμος. Οποιος έχει πάνω από 1.200 - 1.500 ευρώ και βεβαίως θα πρέπει να δούμε έναν φόρο όχι κεφαλικό, αναλογικός θα είναι ανάλογα με το εισόδημα όπου θα πηγαίνει προς τα εκεί» και πιο κάτω σε ερώτηση αν «την πρόταση για το φόρο την έχετε καταθέσει επίσημα στο υπουργείο» απάντησε: «Αν θα ανοίξει ο διάλογος ο διεκδικητικός, όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν...».

Είναι πλέον καθαρό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτές τις κατάπτυστες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες - που τολμούν κιόλας να χαρακτηρίσουν ως υψηλόμισθους όσους παίρνουν 1.200 ευρώ - και συσπειρωμένοι με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να διεκδικήσουν την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, τη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ