Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πόλεμος» και «ειρήνη»

Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται ότι δέχεται «πόλεμο» από τα συμφέροντα, τη διαπλοκή, τους βασικούς μετόχους κλπ. Ξαναθυμήθηκε, δε, αυτόν τον «πόλεμο», με αφορμή την προχτεσινή δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» για λογαριασμό της εφημερίδας «Εθνος» του Μπόμπολα. Και πράγματι, οι προθέσεις των «εμπολέμων» είναι εμφανείς. Αρκεί, ας πούμε, να παρακολουθήσει κανείς τις «αναλύσεις» περί τη δημοσκόπηση, ή πώς το ΜΕΓΚΑ του Μπόμπολα πασχίζει να αναδείξει μέσα από τα συνεχή του ρεπορτάζ την ακρίβεια που μαστίζει τον «λαουτζίκο» ή να καταδείξει τις «αδυναμίες» της εξωτερικής πολιτικής (προβλήματα που όπως φαίνεται κατά το ΜΕΓΚΑ δεν προϋπήρχαν, αλλά προέκυψαν μετά τις 7 Μάρτη)...

*

Ομως, ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιούνται οι δημοσκοπήσεις, πώς «παραγγέλλονται» και πώς προβάλλονται, ανεξάρτητα από το πώς οι κάτοχοι των ΜΜΕ παίζουν τα παιχνίδια τους υπέρ του ενός ή του άλλου εταίρου του δικομματισμού, δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο τούτο: Η κυβέρνηση ουδόλως εμφανίζεται να αντιλαμβάνεται σαν «πολεμικές» τις σχέσεις της με τον κ.Μπόμπολα, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Οπως, για παράδειγμα, όταν του δίνει 25% αύξηση στα διόδια της Αττικής οδού, ή όταν (συνεχίζεται να) του παρέχονται πιστοποιητικά διαφάνειας για τις εργολαβικές του δραστηριότητες.

*

Σε αυτές τις περιπτώσεις η «ειρήνη» στις σχέσεις των - κατά τα άλλα - αντιμαχόμενων είναι... αδιατάρακτη. Που σημαίνει ένα πράγμα: Οτι η ΝΔ έχει πλήρη επίγνωση της αποστολής της. Και η αποστολή της είναι να κάνει τα «κέφια» των μεγαλοκεφαλαιούχων. Αν, τώρα, μεταξύ των μεγαλοκεφαλαιούχων είναι και ο «εχθρός» της, ο Μπόμπολας, ε! δε θα αλλάξει για μια τέτοια λεπτομέρεια την (ταξική) πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ