Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσήλωση στον «ευρωμονόδρομο»

Τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική της κυβέρνησης για την προώθηση των καπιταλιστικών «διαρθρωτικών αλλαγών», την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» υπέρ του κεφαλαίου και τη στήριξη στη «στρατηγική της Λισαβόνας», πρόσφερε για μια ακόμα φορά ο Γ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας να σχολιάσει τα «συγχαρητήρια» που έδωσε ο Ζ. Μπαρόζο στην ελληνική κυβέρνηση για τα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα που έλαβε, επιβεβαίωσε την προσήλωση του κόμματός του στην πολιτική του «ευρωμονόδρομου» και έδειξε... πειθαρχία απέναντι στους στόχους που καθορίζει το «πρόγραμμα σταθερότητας».

Ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, έσπευσε να δηλώσει ότι υπήρξε «μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων» και ανέφερε ότι στόχος της Ελλάδας πρέπει πάντα να είναι να μπορεί να συνεχίσει μια πορεία αναπτυξιακή και διαρθρωτικών αλλαγών, υποδομών, περιφερειακής ανάπτυξης, που όπως είπε θα της εξασφαλίσει ποσά από το Δ΄ ΚΠΣ, μια πολιτική που, όπως πρόσθεσε, είχε εφαρμόσει «στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ». Ο ίδιος σημείωσε ότι τόνισε στον Ζ. Μπαρόζο πως «η ανάπτυξη της Ευρώπης» πρέπει να «στηριχτεί στην ανταγωνιστικότητα και την κεντρική συνοχή, που είναι και οι πυλώνες για τη στρατηγική της Λισαβόνας».

Ο Γ. Παπανδρέου προέβαλε την ανάγκη στον Ζ. Μπαρόζο «η Ευρώπη να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση» και υποστήριξε ότι μέσα από αυτή την πορεία θα διευθετηθούν «σημαντικά ζητήματα τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει την περιοχή, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καλύτερο ευρωπαϊκό τρόπο, τον ευρωπαϊκό τρόπο»...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την πάγια πολιτική τακτική του κόμματός του, παρέδωσε εκ νέου την «επίλυση» της ονομασίας της ΠΓΔΜ στα... χέρια της ΕΕ, ζητώντας την «υποστήριξή» της για «να υπάρχει εποικοδομητική στάση και της FYROM στη δική της ευρωπαϊκή πορεία για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος».

Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου, αφού πρόσφερε πλήρη συναίνεση στην κυβέρνηση για την προώθηση κάθε αντιλαϊκής μεταρρύθμισης, στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να οξύνει και την αντιπαράθεσή του γύρω από το «βασικό μέτοχο», αναφέροντας ότι «η Ελλάδα ανοίγει άσκοπα μέτωπα, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κύρος μας διεθνώς». Μάλιστα, ο ίδιος... θυμήθηκε ότι υπάρχουν άλλες «προτεραιότητες, όπως είναι η ανάπτυξη, το χτύπημα της ανεργίας και της φτώχειας». Οταν ο Γ. Παπανδρέου την ίδια στιγμή δήλωνε πίστη στην εφαρμογή του «προγράμματος σταθερότητας», ανακαλύπτεται ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σωστές προτεραιότητες» και αξιοποιώντας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης, σημείωσε ότι αυτό «αποτυπώνεται στις συνειδήσεις του ίδιου του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ