Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πορεία τιμής στα θύματα της δικτατορίας

Πορεία για να τιμήσει τα θύματα της δικτατορίας πραγματοποιεί την Πέμπτη η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την πλατεία της Αχειροποιήτου και θα ακολουθήσει πορεία προς το παλιό κτίριο της ασφάλειας στην πλατεία Βαρδαρίου, όπου μαρτύρησαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες της Θεσσαλονίκης.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ, το Κόμμα τιμά τα θύματα της αμερικανοκίνητης φασιστικής χούντας, τιμά τους αγωνιστές που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία και σε πολλές περιπτώσεις και τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας.

«Οι εξελίξεις στην περιοχή και ευρύτερα 38 χρόνια μετά τη δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967 διδάσκουν ότι καμιά υποταγή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, κανένα "ναι" στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα δεν είναι σε όφελος της ειρήνης στην περιοχή, σε όφελος των λαών. Εχει αποδειχτεί ότι μόνο η σύγκρουση με την εκάστοτε ιμπεριαλιστική πολιτική δίνει προοπτική στους λαούς.

Καμία αυταπάτη ότι η ληστοσυμμαχία της ΕΕ θα εγγυηθεί τα σύνορά μας και την ειρήνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ