Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γαλάζια σύσκεψη εμπαιγμού των βαμβακοπαραγωγών

Μπρος στη δικαιολογημένη κατακραυγή δεκάδων χιλιάδων βαμβακοπαραγωγών, χτες έγινε συνάντηση 10 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, από διάφορες βαμβακοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, με τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Απ. Σταύρου, παρουσία και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλ. Κοντού. Λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν, αλλά, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ ήταν εξοργισμένοι, μάλλον γιατί δεν μπορούν να πάνε για Πάσχα στα χωριά τους...

Ομως, το σοβαρό της υπόθεσης είναι ότι και στη σύσκεψη αυτή συμφωνήθηκε πως θα μπαλωθούν τα πράγματα και πως θα κατευναστεί η οργή των θιγόμενων βαμβακοπαραγωγών, ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα από την κυβέρνηση ο καταστροφικός κανονισμός για το βαμβάκι, με τη δικαιολογία ότι τον ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Στα πλαίσια αυτά, ανακοινώθηκε πως συμφωνήθηκε ότι «θα εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης ορισμένων αιτημάτων βαμβακοπαραγωγών, που προέκυψαν λόγω μεταγενέστερης υποβολής δικαιολογητικών κατά τον προσδιορισμό δικαιωμάτων καλλιέργειας 2005-2006». Επίσης ανακοινώθηκε πως δεν πρέπει να υπάρξει υπέρβαση των εκτάσεων καλλιέργειας, έτσι ώστε η τελική παραγωγή να μην υπερβεί το περσινό επίπεδο.

Πρόκειται σαφώς για δημιουργία ψεύτικων ελπίδων στους κομμένους βαμβακοπαραγωγούς. Κι αυτό, γιατί, ακόμα και αν δοθούν μερικές χιλιάδες στρέμματα παραπάνω για να κοπάσουν κάπως οι αντιδράσεις, από Σεπτέμβρη - αν πάει καλά η παραγωγή - θα μπει ακόμα πιο σκληρό πλαφόν στρεμματικής απόδοσης, για να μην ξεπεράσει η παραγωγή τους 1.100.000 τόνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ