Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Καταγγέλλουν τις ανατιμήσεις στα φάρμακα

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ανατιμήσεις στα φάρμακα, πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου, το Συνδικάτο Μετάλλου «Προμηθέας», ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

«Οι ανατιμήσεις στα φάρμακα δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Ερχονται ως φυσική συνέπεια τόσο της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής όσο και πιο ειδικά της πολιτικής της στον τομέα του Φαρμάκου» σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, σχολιάζοντας τις προχτεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων. Οπως επισημαίνουν, η δήθεν κατάργηση της λίστας φαρμάκων αντικαταστάθηκε από την ακόμα χειρότερη λίστα των μη υποχρεωτικά συνταγογραφούμενων φαρμάκων και τονίζουν ότι τα φάρμακα κατόπιν αιτήσεων των φαρμακοβιομηχάνων και της ΕΕ ήταν βέβαιο ότι θα ανατιμόνταν.

Το νέο ανατιμητικό κύμα στα φάρμακα, καταγγέλλουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αποτελεί μέρος της συνολικότερης αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων από την κυβέρνηση για λογαριασμό των ντόπιων και ξένων βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων και επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, ότι δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν και καλό φάρμακο για το λαό όσο οι τομείς Υγείας - Πρόνοιας - Φαρμάκου θα εξυπηρετούνται από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Αμεση μείωση της τιμής των φαρμάκων συνταγογραφούμενων ή μη.
  • Την επιβάρυνση να την αναλάβουν εξ ολοκλήρου επιχειρηματίες και κυβέρνηση και όχι τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Οι παροχές φαρμάκων και άλλων παρόμοιων ειδών να προσφέρονται χωρίς καμιά επιβάρυνση των ασθενών, σύμφωνα με τα ιατρικά παραπεμπτικά.

«Μαζί με το ΠΑΜΕ - καταλήγει η σχετική ανακοίνωση - ν' ανοίξουμε το δρόμο για συνολικότερες και βαθύτερες αλλαγές για φάρμακο καλό και δωρεάν για τον καθένα που το έχει ανάγκη».

Οι συνταξιούχοι

«Η κυβέρνηση, κάνοντας πράξη τις εντολές φαρμακοβιομηχάνων αυξάνει τις τιμές στα φάρμακα που για τους συνταξιούχους είναι άμεσης και πρώτης ανάγκης», καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους και οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου. Η αύξηση της τιμής των φαρμάκων θα πλήξει καίρια τους συνταξιούχους, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, πολύ περισσότερο, που εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι διαθέτουν τη μισή σύνταξή τους για φάρμακα. Σοβαρό πλήγμα θα δεχτούν, επίσης, και τα ταμεία καθώς και ο δημόσιος τομέας Υγείας. Οι Ομοσπονδίες των συνταξιούχων απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε και καταγγέλλουν ότι οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης ότι δήθεν οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν κατά 5% - 7% σκοπό έχουν να ξεγελάσουν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους στις 14 του Μάρτη (2007-03-10 00:00:00.0)
Παλεύουν και διεκδικούν (2005-03-10 00:00:00.0)
Ακούραστοι στο δρόμο του αγώνα (2005-03-09 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για αγώνες (2005-01-25 00:00:00.0)
«Φαρμακερές» οι αυξήσεις (2004-04-09 00:00:00.0)
Καλούν πανελλαδικά (2002-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ