Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη Βουλή τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Στην πρόταση του ΚΚΕ, για άμεσα ρυθμιστικά μέτρα, η κυβέρνηση απέφυγε να αναλάβει δεσμεύσεις

Χωρίς καμιά δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου Γεωργίας, για συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, ολοκληρώθηκε χθες η συζήτηση της σχετικής Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα, ο οποίος ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων και ρυθμίσεων.

Τις εξαρθρώσεις κυκλωμάτων διακίνησης παράνομου κρέατος και τις προοπτικές αναβάθμισης των υπηρεσιών, όπως ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος, επικαλέστηκε ως πολιτική του υπουργείου του ο υφυπουργός Γεωργίας Αλ. Κοντός, σημειώνοντας ότι για τα προβλήματα που παρουσιάζονται ευθύνες έχει η προηγούμενη κυβέρνηση, που άφησε κενές οργανικές θέσεις στις εποπτικές υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην αγορά, ο Τάκης Τσιόγκας σημείωσε ότι «είναι μέρες τώρα που συζητείται έντονα το ζήτημα με τις παράνομες εισαγωγές αμνοεριφίων και την ελληνοποίησή τους. Βάζουν, δηλαδή, τη δική μας σφραγίδα και τα κάνουν ελληνικά». Συνολικά, πρόσθεσε, «αυτός ο κλάδος που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική οικονομία και τη διατροφή του ελληνικού λαού πάει "κατά διαόλου", γιατί χτυπιέται από τις πολιτικές της ΕΕ, τις οποίες εφαρμόζετε εσείς». Αναφερόμενος ειδικά για τον ΕΛΟΓ, σημείωσε ότι «είναι δημόσιος και πληρώνεται από τους κτηνοτρόφους με τις κρατήσεις τους, αλλά λειτουργεί για τους γαλακτοβιομήχανους. Τι κάνει, δηλαδή; Ελέγχει, κάνει τις δειγματοληψίες, αλλά τα αποτελέσματα τα δίνει μόνο στους γαλακτοβιομήχανους, ενώ εμείς προτείνουμε να τα δίνει σε αυτούς που παράγουν το γάλα». Παράλληλα, ζήτησε την κάλυψη του ΕΛΓΑ για τη λοιμώδη αγαλαξία, ασθένεια που πλήττει τις κτηνοτροφικές μονάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ