Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι διασταυρώσεις

Εντοπίστηκαν διαφορές σε περίπου 7.500 δηλώσεις του 2003

Τις διαφορές ανάμεσα στο ύψος των δηλωθέντων οικογενειακών εισοδημάτων με τις ετήσιες τεκμαρτές δαπάνες (το λεγόμενο και «πόθεν έσχες») συνεχίζει να ψάχνει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διασταύρωσης στοιχείων του 2004 η επιχείρηση συνεχίστηκε με τις δηλώσεις του 2003, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες σειρά παίρνουν και οι δηλώσεις του 2002.

Η ουσία βέβαια δε βρίσκεται στα όποια ευρήματα της Εφορίας, αλλά στο γεγονός ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να εφαρμόζει η ΝΔ, η πλουτοκρατία και οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν ειδικής ασυλίας. Οι συγκεκριμένοι δικαιούνται να μη δίνουν λογαριασμό για το «πόθεν έσχες», στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομίας, στις φορολογικές δηλώσεις του 2003 εντοπίστηκαν διαφορές σε 7.846 δηλώσεις, έναντι 14.813 στις φορολογικές δηλώσεις του 2004. Οι καταστάσεις με τα στοιχεία των φορολογουμένων που εντοπίστηκαν αποστάλθηκαν στις αρμόδιες Εφορίες για περαιτέρω ελέγχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ