Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ»
Κόντρες για το θεαθήναι...

Συνεχίζεται η ανούσια ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης στα πανωτόκια των τραπεζών και ειδικά της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ). Οι μεταξύ τους διαγκωνισμοί για το ποσοστό των οφειλετών που εντάχτηκαν στη ρύθμιση, είναι παιχνίδι με τους αριθμούς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι παντελώς αδιάφορο τόσο γι' αυτούς που εντάχθηκαν όσο και για τους περισσότερους που έμειναν εκτός ρύθμισης είτε λόγω των περιορισμών που μπήκαν είτε για λόγους οικονομικής αδυναμίας. Στο θέμα τοποθετήθηκε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος μίλησε για «διαστρέβλωση» στοιχείων, ανεβάζοντας το ποσοστό των «ωφελημένων» πάνω από το 60% των δανειοληπτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε, όπως παλαιότερα και ο υπουργός Οικονομίας, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «βελτίωση» της ρύθμισης, λέγοντας πως για «πανωτόκια δεν έχουμε κάτι το οποίο να μας δίνει αυτή την εικόνα». Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο διοικητής της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκος. Ο ίδιος ανέβασε το ποσοστό των δανειοληπτών που «ωφελήθηκαν» στο 70%, ισχυριζόμενος ότι ...«χαρίστηκαν» χρέη ύψους 1,8 δισ. ευρώ και πρόσθεσε πως σε «58.000 αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις χαρίζεται 1,35 δισ. ευρώ». Διαφορετική ...αριθμητική χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης σύμφωνα με τον οποίο στην ΑΤΕ «υπήρχε αναμονή για ένταξη 130.000 έως 140.000 αγροτών, έγιναν 48.000 αιτήσεις και εντάχθηκαν 20.000». Είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάτι παραπάνω ξέρουν για τους καταχρεωμένους στην περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης...

Η ουσία, βέβαια, δε βρίσκεται στην «αριθμητική» των νυν και πρώην κυβερνώντων αλλά στην καταλήστευση των υπερχρεωμένων δανειοληπτών από τους τραπεζίτες με τις πλάτες και των δύο κομμάτων. Και, βέβαια, το πρόβλημα, παρά τις όποιες κυβερνητικές ρυθμίσεις, συνεχίζει να παραμένει, απειλώντας ακόμη και αυτούς που εντάχτηκαν στη ρύθμιση. Οι δόσεις θα αρχίσουν να τρέχουν. Τυχόν καθυστερήσεις σημαίνουν νέα δεινά στους καταφεσωμένους δανειολήπτες (αγρότες και άλλους) όπως ρητά προβλέπουν οι λεόντειες συμβάσεις που επέβαλαν οι τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ