Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

ΡΩΜΗ.--

Την εντολή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανέθεσε χτες στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς και ουσιαστικά συντρίβοντας τις προσδοκίες της «κεντροαριστερής συμμαχίας» υπό τον Πρόντι, που ζητούσε επισταμένως πρόωρες εκλογές.

Ο Ιταλός πρόεδρος δέχτηκε χτες το πρωί τον ηγέτη της Εθνικής Συμμαχίας, Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ζήτησε από τον Ατζέλιο Τσιάμπι να εμπιστευτεί στον «Καβαλιέρε» την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αντιστοίχως και ο επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (UDC), Μάρκο Φολίνι, διαβεβαίωσε τον Τσιάμπι ότι θα στηρίξει εκ νέου τον Μπερλουσκόνι. Ο Ιταλός πρόεδρος συναντήθηκε ακολούθως με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ηγέτη του «Forza Italia», και πρώην προέδρους της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, είναι έτοιμος ο κατάλογος με τα ονόματα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, αν και μερικά προβλήματα παραμένουν. Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, κυρίως από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης και η ορκωμοσία μπορεί να γίνει στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας. Πάντως, η Λέγκα του Βορρά εξακολουθεί να εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη που ο πρωθυπουργός υποχώρησε, ικανοποιώντας τα αιτήματα της Εθνικής Συμμαχίας και της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, που ζητούσαν νέο πρόγραμμα και ανασχηματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ