Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
«Τσουχτερή» η στάθμευση στα γκαράζ

Πανάκριβα για τους οδηγούς - 7 ευρώ για τις τρεις πρώτες ώρες πάρκινγκ - είναι τα τρία πρώτα μεγάλα υπόγεια γκαράζ που κατασκευάστηκαν από ιδιωτικές εταιρίες, με τη μέθοδο των «συμβάσεων παραχώρησης», κι ας έχει επιδοτήσει απλόχερα την κατασκευή τους το κράτος, δηλαδή ο ελληνικός λαός. Και σα να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει άγριο κυνηγητό της παράνομης στάθμευσης στις περιοχές γύρω από αυτά, ώστε να εξασφαλίσει την πελατεία και τα κέρδη των ιδιωτών! Ή των εταιριών που θα αναλάβουν μέσω του Δήμου Αθηναίων να ...σπείρουν παρκόμετρα σε όλη την Αθήνα.

Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του τρίτου γκαράζ, από αυτά, που βρίσκεται στην πλατεία του Νοσοκομείου Παίδων. Σημειώνουμε ότι τα άλλα δύο λειτουργούν στην πλατεία Ριζάρη και στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ το τέταρτο θα αρχίσει να λειτουργεί στην πλατεία Αιγύπτου τον επόμενο μήνα και έχουν συνολική δυναμικότητα 2.180 θέσεων.

Συγκεκριμένα, το τέλος στάθμευσης σε καθένα από αυτά τα γκαράζ διαμορφώνεται, προς το παρόν, σε 5 ευρώ για την πρώτη ώρα, από 1 ευρώ για κάθε μια από τις επόμενες δύο και σε 0,5 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα. Δηλαδή στο οκτάωρο, ένας εργαζόμενος θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ούτε λίγο ούτε πολύ 9,5 ευρώ την ημέρα!

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή ο ελληνικός λαός) διέθεσε «ζεστό» χρήμα 12.000.000 ευρώ, δηλαδή το 30% του συνολικού κόστους των 36.000.000 ευρώ (5.504,5 ευρώ ανά θέση), πέραν των άλλων επιδοτήσεων και διευκολύνσεων. Εναντι αυτών το Δημόσιο θα λαμβάνει ανταποδοτικό τέλος μόλις 3,6% επί των ακαθάριστων μηνιαίων εσόδων κάθε γκαράζ...

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αποκάλυψε ότι οι κατασκευαστές του έθεσαν το θέμα του παράνομου πάρκινγκ και ότι τους υποσχέθηκε πως θα ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για καλύτερη αστυνόμευση, ώστε να υποχρεώνονται να παρκάρουν στα γκαράζ...

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι με τον ίδιο τρόπο των «συμβάσεων παραχώρησης» έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται ένα ακόμη πάρκινγκ στην πλατεία Ν. Σμύρνης και έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για άλλους τρεις σταθμούς, στην οδό Διοχάρους, στην πλατεία 1ου Νεκροταφείου και στην Καλλιθέα και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για άλλα δύο στο Περιστέρι. Η συνολική δυναμικότητα των σταθμών αυτών είναι 2.400 θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ