Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΠΑΓΟΥ
Παιδική χαρά - παγίδα

Πολλά είναι τα παραδείγματα εγκατάλειψης των ελεύθερων χώρων και η αδιαφορία των τοπικών αρχών για χώρους που δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον επιχειρηματικής κερδοφορίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το προχτεσινό περιστατικό στο Δήμο Παπάγου, όπου σε παιδική χαρά ένα τρίχρονο παιδάκι πάτησε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, ένα «γυμνό» καλώδιο.

Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού το πάρκο είναι ένας δενδρόφυτος χώρος περίπου 80 στρεμμάτων, στον οποίο συρρέουν καθημερινά πολλά παιδιά και νέοι. Οσοι κατοικούν χρόνια στην περιοχή, ξέρουν ότι το πάρκο ήταν αφημένο στις διαθέσεις του χρόνου, τις λιμνούλες του παρατημένες, λασπωμένες και χρήσιμες μόνο για... απόθεση σκουπιδιών.

Πριν από περίπου 12 χρόνια, ο χώρος περιφράχτηκε, για να ακολουθήσει λίγο μετά ο θεσμός του φεστιβάλ του δήμου, στο θεατράκι που βρίσκεται στο ίδιο πάρκο. Πρόσφατα, ξεκίνησε η ανάπλαση του πάρκου, με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ. Απ' ό,τι φαίνεται όμως, δεν ήταν αρκετά ώστε να συντηρηθεί και να μην αποτελεί εστία κινδύνου για όσους το επισκέπτονται.

Μεγάλο μέρος του πάρκου έχει ενοικιαστεί σε επιχειρηματία και τα τελευταία δυο χρόνια λειτουργεί καφετέρια - μπαρ. Να σημειώσουμε ότι η παιδική χαρά βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την καφετέρια. Και ενώ η ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση είναι ένας χώρος μέσα στην πολυτέλεια, που φιλοξενεί θαμώνες από πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, η παιδική χαρά λίγο παραπάνω, που φιλοξενεί καθημερινά πλήθος παιδιών που αναζητούν ελεύθερο χώρο για παιχνίδι, είναι αφημένη στην τύχη της. Αλλωστε, η ασφάλεια των μικρών παιδιών φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει εκείνους που προσδοκούν μόνο επιχειρηματικά κέρδη... Φάνηκε και το προηγούμενο Σάββατο, όταν ένα παιδί έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία παίζοντας σε παιδική χαρά στον Ασπρόπυργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ