Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΡΦΟΥΡ»
Υιοθέτησε την οδηγία πριν ψηφιστεί!

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν «σπαστό» τετράωρο με παύση μιάμιση ώρας την οποία δεν πληρώνονται, αφού θεωρείται «ανενεργή» περίοδος στο χρόνο εργασίας τους...

Με πρωταγωνιστή την «ΚΑΡΦΟΥΡ» μπήκε σε πλήρη εφαρμογή στα καταστήματά της στη Θεσσαλονίκη η επιβολή της «ανενεργού» περιόδου του χρόνου εργασίας, που εντείνει ακόμη περισσότερο την ομηρία των εργαζομένων και κυρίως των ωρομίσθιων, επεκτείνοντας το χρόνο της απλήρωτης εργασίας. Ωρομίσθιοι, στην πλειοψηφία τους, εργαζόμενοι, με 4ωρη και τρίωρη απασχόληση, αναγκάζονται να δουλεύουν σπαστά το ωράριό τους παραμένοντας όμως στο χώρο εργασίας.

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που απασχολείται με 4ωρη ωρομίσθια σύμβαση, πηγαίνει στη δουλιά, εργάζεται για 2 ώρες και μετά η επιχείρηση του επιβάλει αναγκαστικό διάλειμμα για 1 και 1,5 ώρα και τον στέλνει στην τραπεζαρία του καταστήματος μέχρι να τον ξανακαλέσει στο πόστο του για να εργαστεί και τις υπόλοιπες 2 ώρες! Το χρόνο όμως που παραμένει ο εργαζόμενος στο χώρο της επιχείρησης χωρίς να εργάζεται, δεν τον πληρώνεται. Ετσι δένεται ο εργαζόμενος χειροπόδαρα στο χώρο της επιχείρησης για 5 και 6 ώρες και αμείβεται μόνο για τις 4 που δούλεψε.

Οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης διεκδικούν να σταματήσει εδώ και τώρα η παράνομη επιβολή του ανενεργού χρόνου εργασίας, και σήμερα Παρασκευή ετοιμάζουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της «ΚΑΡΦΟΥΡ Μακεδονίας» στις 6 το απόγευμα, την ώρα που το επιχειρησιακό τους σωματείο θα έχει συνάντηση με τη διεύθυνση της επιχείρησης προκειμένου να απαιτήσει να μπει τέρμα στη νέα απαράδεκτη εργασιακή σχέση που επιχειρείται να επιβληθεί γενικευμένα.

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΙΑ», ξεκαθαρίζει πως «όσο η διεύθυνση της επιχείρησης ακολουθεί πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης με ανενεργούς χρόνους, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, 3ωρα ωρομίσθια, τόσο οι εργαζόμενοι θα εντείνουν την πάλη τους με όλα τα μέσα που έχουν, θα κλιμακώνουν την αντίστασή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ