Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΤΟΕ - Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
Μαθήματα εμπαιγμού

Μαθήματα επικοινωνιακής τακτικής, που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων, έδωσαν χτες μετά τη συνάντησή τους η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και ο γραμματέας της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης.

Ο τελευταίος προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η σφοδρή αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, επικαλούμενος τους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους» στους οποίους συμμετέχουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, νομιμοποιώντας, έτσι, την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Δ. Τσουκαλάς, κατέφυγε σε δημαγωγικές αγωνιστικές κορόνες, λέγοντας: «είμαστε σε πόλεμο», χωρίς όμως να μπορέσει να εξηγήσει πώς μπορεί να συμβεί αυτό όταν την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ σπεύδει να συμμετέχει σε κάθε τραπέζι «κοινωνικού διαλόγου». Κατά τα άλλα επανέλαβε τη γνωστή πρόταση της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ που αποσκοπεί στην εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας έτσι την αντιασφαλιστική επίθεση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη συνάντηση της ΟΤΟΕ με το ΣΥΝ - ακολούθησε τη συνάντηση με τη ΝΔ - ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε (σύμφωνα με δελτίου Τύπου της ΟΤΟΕ) ότι στηρίζει την παραπάνω πρόταση της Ομοσπονδίας που υπονομεύει και χτυπά την κύρια σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ