Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «SOULIS»
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ

Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας

Σε μέτωπο πάλης και αγώνα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής του κεφαλαίου, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τα λαϊκά στρώματα της Φθιώτιδας η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενόψει της σημερινής συγκέντρωσης συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της επιχείρησης «SOULIS», την οποία διοργανώνει στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας.

Ενώ οι απολύσεις και οι απειλές για κλείσιμο εργοστασίων - όπως η «Τσιπίτα», η «Χαρτοποιία Δαμάστας», η «Αλκατέλ», κ.ά. - έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις και η εργοδοσία δρα ασύδοτα και ανενόχλητη, η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ δείχνει το δρόμο που πρέπει ν' ακολουθήσουν οι παραγωγοί του πλούτου, οι εργαζόμενοι. Για να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους και ν' απαλλαγούν απ' τους εκμεταλλευτές τους. Δείχνει το δρόμο της πλατιάς συσπείρωσης των εργατοϋπαλλήλων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που θ' απαιτήσουν την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

«Σ' αυτά τα πλαίσια, τονίζεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ο αγώνας να διατηρηθούν και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στη "SOULIS" είναι και δικός μας αγώνας. Οπως δικός μας είναι και ο αγώνας ν' ανακληθούν οι απολύσεις στην πρώην "Αλκατέλ" και οπουδήποτε αλλού».

«Ο αγώνας μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, αντικειμενικά, καταδικάζει τ' αντεργατικά μέτρα που συμφωνήθηκαν στον ΟΤΕ και αποτελούν "πιλότο" για την επίθεση που θα δεχτεί το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Η περίπτωση αυτή είναι εξόχως διδακτική για να βγουν συμπεράσματα απ' τους εργαζόμενους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Οπως, επίσης, και για τον επαίσχυντο ρόλο των συνδικαλιστικών τους ηγεσιών που υπέγραψαν αυτό το έκτρωμα».

Τέλος, η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλεί σε συσπείρωση στον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, ως προϋπόθεση για το ξεδίπλωμα αγώνων που διεκδικούν την ανατροπή του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής και δημιουργούν τις προϋποθέσεις να έρθουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο για να επιβάλουν λύσεις σε όφελος του λαού και της χώρας.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «SOULIS» το Συντονιστικό Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας να συμμετάσχουν μαζικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ