Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Γάλλοι και Αμερικανοί πράκτορες για τον Κασίρ

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Μία ώρα σιγή τήρησαν, χτες, όλοι οι Λιβανέζοι δημοσιογράφοι στη μνήμη του συναδέλφου τους, Σαμίρ Κασίρ, που σκοτώθηκε την Πέμπτη σε βομβιστική δολοφονική επίθεση. Δεκάδες δημοσιογράφοι, μετά την έκκληση της εφημερίδας που εργαζόταν ο Κασίρ αλλά και των δύο συνδικάτων, Τύπου και Συντακτών, συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην πλατεία Μαρτύρων, και για μία ώρα, φορώντας άσπρα πουκάμισα και μαύρα παντελόνια ή φούστες, τίμησαν το συνάδελφό τους.

Ο Κασίρ, ο οποίος είχε διπλή υπηκοότητα (γαλλική - λιβανική), ήταν ένας από τους θερμότερους πολέμιους της συριακής παρουσίας στο Λίβανο και ιδρυτικό μέλος του αντιπολιτευτικού Δημοκρατικού Αριστερού Κινήματος. Η λιβανική αντιπολίτευση κατηγόρησε τη Συρία και τους «συνεργάτες» της στο Λίβανο. Η Δαμασκός απέρριψε τις κατηγορίες και καταδίκασε τη δολοφονία Κασίρ, όπως έπραξαν οι Γαλλία, ΗΠΑ και Ρωσία. Μετά από αίτημα του λιβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βηρυτό έφτασαν χτες πράκτορες του FBI και το βράδυ αναμένονταν οι Γάλλοι συνάδελφοί τους.

Η κηδεία του χριστιανού Κασίρ θα γίνει το Σάββατο, αφού επιστρέψει και η σύζυγός του, επίσης δημοσιογράφος στο «αλ Αραμπίγια», από τις ΗΠΑ, όπου βρισκόταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ