Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δολοφονία και συλλήψεις κομμουνιστών

Επείγουσα έκκληση διεθνούς αλληλεγγύης

Στις 30 Μάη, δύο μέρες πριν την έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚ Κολομβίας δολοφονήθηκε στο Καστίγιο της Κολομβίας ο 60χρονος Χάιμε Μορένο, μαχητικό μέλος του ΚΚ Κολομβίας. Παράλληλα συνελήφθησαν και κρατούνται άλλα τρία μέλη του ΚΚ Κολομβίας: οι Κάρλος Αρτούρο Κορέα και Σέρχιο Ντίαζ, συνταξιούχοι της «Τέλεκομ», που συνελήφθησαν στο Μανισάλες και ο διευθυντής του Φενσουάγκρο (FENSUAGRO, Ομοσπονδιακή Εθνική Συνδικαλιστική Ενωση Εργατών και Αγροτών), Ερνάντο Ερνάντες που συνελήφθη την ίδια μέρα στην Μπογκοτά.

Αυτές οι ενέργειες, που εκδηλώνονται δύο μέρες πριν την έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚ Κολομβίας, θέτουν σε σοβαρή αμφισβήτηση τις εγγυήσεις που δίνει η κυβέρνηση για τις ελεύθερες δραστηριότητες του ΚΚ Κολομβίας και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΚ Κολομβίας καταδικάζει τέτοιες ενέργειες που επαναλαμβάνονται παρά τις συνολικές εγγυήσεις της εθνικής κυβέρνησης για την πραγματοποίηση του συνεδρίου και τις δραστηριότητες του κόμματος και απευθύνει έκτακτη έκκληση για άμεση εθνική και διεθνή αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ