Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Ζητούν «αλήθεια και δικαιοσύνη»

Οι «Μητέρες της πλατείας Μάη» από την Αργεντινή στη Διεθνή Συνάντηση

Associated Press

Οι «Μητέρες της πλατείας Μάη» από την Αργεντινή στη Διεθνή Συνάντηση
ΑΒΑΝΑ.--

Αντιπροσωπείες από 67 χώρες ενώνουν τις φωνές τους στην καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας εναντίον της Κούβας και στην απαίτηση για δικαιοσύνη: Πάνω από 680 συγγραφείς, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, πολιτικοί και διεθνούς φήμης προσωπικότητες μετέχουν στη Διεθνή Συνάντηση που άρχισε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας.

Η συνάντηση γίνεται σε μια «αποφασιστική στιγμή για την ανθρωπότητα στη μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού και στην αποκάλυψη της υποκρισίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όσον αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», αναφέρει σε χτεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Γκράνμα». Στη συνάντηση μετέχουν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, ο ηγέτης των Σαντινίστας της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, ο ηγέτης του Μετώπου «Φαραμπούτο Μαρτί» του Ελ Σαλβαδόρ (FMLN), Σαφίκ Χαντάλ, οι Μητέρες της Πλατείας Μάη από την Αργεντινή κ.ά.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καταδεικνύει ότι ο κόσμος πλέον συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο την ανάγκη συνένωσης στον αγώνα για «αλήθεια και δικαιοσύνη».

Στην εναρκτήρια ομιλία του προχτές, ο πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, τόνισε ότι «οι εγκληματίες και τρομοκράτες που καταδυναστεύουν εδώ και χρόνια όλη τη Λατινική Αμερική είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος».

Χτες βράδυ (πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε ομιλία του χτες, ο Κάρλος Αλμπέρτο Κρεμάτα, πρόεδρος των Οικογενειών των Θυμάτων των Μπαρμπάδος, αναφέρθηκε σε διαστάσεις των φοβερών εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική ενέργεια σε βάρος αεροσκάφους της «Cubana» το 1976 που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 73 άνθρωποι, περιλαμβανομένων και των εφήβων μελών της ομάδας ξιφασκίας της Κούβας. Οι Λουίς Ποσάδα Καρίλες και Ορλάντο Μπος, είπε ο Α. Κρεμάτα, πρέπει να περάσουν από δίκη και να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους: «Ο πόνος μας δε διαφέρει από αυτόν των παιδιών του Ορλάντο Λετελιέρ, τα δεινά της οικογένειάς μου δε διαφέρουν από αυτά της οικογένειας του Ρόνι Μόφιτ, ο πόνος της μητέρας μου δε διαφέρει από τον πόνο των μανάδων της πλατείας Μάη»... «οι Μπος και Ποσάδα Καρίλες εμπλέκονται στη δολοφονία του στρατηγού Πρατς και της συζύγου του, καθώς και ποιος ξέρει πόσων ανθρώπων στο Σαλβαδόρ, την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ