Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΑΞΟΣ
Περικυκλώνουν τη βάση του ολέθρου

«Την Κυριακή 28 Μάη πορευόμαστε για την ειρήνη, για να φύγουν τα πυρηνικά από τον Αραξο. Περικυκλώνουμε τη "φωλιά" του ολέθρου...». Αυτό τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας, τα μέλη της οποίας θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Παράλληλα η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και άλλοι λαϊκοί φορείς του νομού προετοιμάζονται εντατικά για να δώσουν δυναμικό «παρών» στην περικύκλωση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης.

Οι διοργανωτές για τη μεταφορά του κόσμου έχουν δρομολογήσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Γεωργίου στις 9.00 το πρωί. Πούλμαν θα αναχωρήσει στις 8.00 π.μ και από το Λουτράκι, έξω από την Αγροτική Τράπεζα. Επίσης λεωφορείο θα αναχωρήσει από το Αίγιο στις 8.30 π.μ από την πλατεία της Αγίας Λαύρας.

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, επισημαίνεται: «Ο λαός της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής έχει επανειλημμένα με πολλούς τρόπους δείξει την αντίθεσή του στην ύπαρξη και λειτουργία της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου. Πέρσι τέτοιο καιρό συγκεντρώθηκαν χιλιάδες υπογραφές, εκδόθηκαν εκατοντάδες ψηφίσματα από φορείς, έγιναν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με αίτημα την άμεση απομάκρυνση τους και την απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ».

Η κυβέρνηση, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, όχι μόνο αγνόησε τη θέληση του λαού, αλλά μετατρέπει ταυτόχρονα τον ηρωικό Μοριά σε πεδίο ΝΑΤΟικών ασκήσεων, χρησιμοποιώντας τον κόλπο της Κυπαρισσίας. Ο λαός μας, τονίζεται, μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα έχει να επιλέξει το δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής ή της πλήρους υποδούλωσης.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα «στο λαό της Αχαΐας να δυναμώσει τους αγώνες του και να συσπειρωθεί στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης». Ολους εκείνους, αναφέρουν χαρακτηριστικά, που ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή που έκαναν και που αντιλαμβάνονται το ζοφερό μέλλον που τους επιφυλάσσει η «παγκοσμιοποίηση» του τρόμου και της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ