Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορεία στη φωλιά των «ΑΒΑΚΣ»

Εξω από τη βάση των «ΑΒΑΚΣ», θα καταλήξει η πορεία, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, αλλά και μαζικοί φορείς της περιοχής, την Κυριακή 28 Μάη. Οι διοργανωτές έχουν ορίσει ως τόπο συνάντησης των διαδηλωτών την προβλήτα των φέρι - μποτ στο Ακτιο, απ' όπου στις 9.30 π.μ., θα ξεκινήσει η πορεία. Πολλά είναι τα σωματεία των εργαζομένων και των κοινωνικών φόρων της περιοχής, που σε καθημερινή βάση, με ανακοινώσεις τους, δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση.

Εξάλλου, η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλούν το λαό του νομού να πάρει μέρος στην αντιπολεμική - αντιΝΑΤΟική Πορεία Ειρήνης στο Ακτιο. Μάλιστα, για τη μεταφορά του κόσμου, θα δρομολογηθούν λεωφορεία, που θα ξεκινήσουν στις 8.00 π.μ. από την πλατεία Δημοκρατίας.

Οι φιλειρηνιστές, με διακήρυξη που εξέδωσαν ενόψει της κινητοποίησής τους, καλούν τους φίλους της ειρήνης και όλους τους πατριώτες να εντείνουν τους αγώνες τους και να πάρουν μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Η Ελλάδα με τις επιλογές της κυβέρνησης, υπογραμμίζουν στη διακήρυξη, και παρά την αντίθεση του λαού, παίρνει ενεργά μέρος στα επιθετικά πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας με τον τρόπο αυτό τη χώρα μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Τονίζουν, επίσης, ότι η ΝΑΤΟική άσκηση «DYNAMIC MIX 2000», η οποία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, δοκιμάζει στην πράξη τη λειτουργία της νέας δομής του ΝΑΤΟ και δείχνει τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρα της, αφού το σχέδιο προβλέπει την αντιμετώπιση από το ΝΑΤΟ αστάθειας στην περιοχή των Βαλκανίων και παρέμβασή του για την ...αποκατάσταση της ομαλότητας.

Ταυτόχρονα, μ' αυτή την άσκηση επιβεβαιώνεται, υπογραμμίζουν, η πλήρης ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, η κατάργηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ