Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Διάθεση συμβολής στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Είμαστε μαζί σας. Σ' αυτήν τη φράση θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν οι δηλώσεις του προέδρου του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλου, μετά το πέρας της συνάντησής του με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, βάζοντας στην άκρη τις «περιβαλλοντικές ευαισθησίες» του και τις οικολογικές ανησυχίες του Συνασπισμού, δήλωσε πως το κόμμα του είναι αποφασισμένο να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παρότι - όπως παραδέχτηκε - ελλοχεύουν μια σειρά κίνδυνοι. Είναι δε τέτοια η διάθεση συμβολής του Συνασπισμού, που διοργανώνει και σχετική ημερίδα την ερχόμενη Δευτέρα.

Η κριτική του εξαντλήθηκε στην παρακάτω φράση: «Υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση και σοβαρά προβλήματα συντονισμού και οργάνωσης στην προετοιμασία της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί είχαμε επισημάνει εξαρχής τους κινδύνους. Αυτοί οι κίνδυνοι δημιουργούν πρόσθετη ανησυχία και για το κόστος και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και για τη διαφάνεια στη διαχείριση του έργου».

Στο διά ταύτα όμως τόνισε: «Μας ενδιαφέρει να συμβάλουμε με τρόπο αποφασιστικό, ώστε να ελαχιστοποιηθούν αυτοί οι κίνδυνοι. Εμείς από την πλευρά του ΣΥΝ θέλουμε μέχρι και το 2004 να είμαστε και μία δύναμη ελέγχου και κριτικής, αλλά και μία δύναμη δημιουργικών προτάσεων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι αυτή η μεγάλη ευθύνη του κράτους για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων να μην κοστίσει, αλλά να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»!

Από την πλευρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη δήλωσε: «Συμφωνήσαμε στο ότι αυτή η υπόθεση, που έχει σημασία να έχει συναίνεση και βεβαίως επειδή έχουμε τη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα να τη διαχειριστούμε, χρειάζεται πραγματική συνεργασία. Και αυτός είναι ο στόχος από δικής μας πλευράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ