Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη

Για δικομματικό θέατρο σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού, έκανε λόγο, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Εξερχόμενη από το κτίριο του Κοινοβουλίου δήλωσε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή στη Βουλή παίχτηκε ένα θέατρο, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Ο σκηνοθέτης είναι ενιαίος: Είναι η αντιδραστική, η αντιλαϊκή πολιτική, η πολιτική σφαγιασμού των δικαιωμάτων του λαού.

Εχουν κάθε συμφέρον να θέσουν τέρμα σε μια ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση, έχουν κάθε συμφέρον να μετατρέψουν τον ελληνικό λαό σε κοπάδι είτε του ενός κόμματος, είτε του άλλου. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους ότι θα βγάλουν συμπεράσματα, θα τους γυρίσουν την πλάτη.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν όχι μόνο σε συνδικαλιστική αντιπαράθεση, αλλά και σε πολιτική και σε ιδεολογική αντιπαράθεση. Αν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερα το λαϊκό κίνημα δε βγει μπροστά και στον ιδεολογικό τομέα, τότε οι αγώνες που γίνονται αυτή τη στιγμή θα πάνε εντελώς χαμένοι. Πρέπει να απορρίπτουν τα συνθήματα της "παραγωγικότητας", της "ανταγωνιστικότητας", της "αξιολόγησης", της "σύγκλισης", του "τρόπου διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων", του "μεγάλου" ή "μικρού" κράτους. Ολες αυτές οι ορολογίες, όλα αυτά τα συνθήματα που λέγονται, έχουν ένα στόχο: Να μετατρέψουν τον ελληνικό λαό σε παθητικό θεατή μέτρων που ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο, τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση! Αυτό είναι το ζητούμενο. Οποιος θέλει να αντιπολιτευτεί και τα δυο κόμματα και πατάει σε δυο βάρκες, δεν υπηρετεί το λαϊκό κίνημα.

Το ΚΚΕ θα απαντήσει με αντεπίθεση με όρους κινήματος. Ηδη έχουμε προγραμματίσει μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, όπου για άλλη μια φορά μπροστά στο λαό θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την τόνωση της ταξικής πάλης, για τη λαϊκή συσπείρωση και τη λαϊκή συμμαχία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στην «Πράσινη Ανάπτυξη» στο Πέραμα (2020-05-23 00:00:00.0)
Εργάτη μπορείς... (2013-09-17 00:00:00.0)
Απόδειξη της σαπίλας του αθλητισμού - επιχείρηση (2012-03-24 00:00:00.0)
Μοναδικό αντίπαλο δέος το ΚΚΕ (2009-09-05 00:00:00.0)
Χρειάζεται ΜΟΜΦΗ ΛΑΟΥ σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (2005-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ