Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ
Να παραιτηθεί η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ

Ανοιχτή επιστολή Ομοσπονδιών και μελών του ΔΣ της Συνομοσπονδίας κατά των νέων μεθοδεύσεων της νόθας πλειοψηφίας

Σε νέα «μαγειρέματα» της συνδικαλιστικής έκφρασης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων προχωρούν οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΜΜΕ - ΔΑΚΜΜΕ - ΑΣΚΕΒΕ στη ΓΣΕΒΕΕ. Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους ΕΒΕ, Ομοσπονδίες και μέλη του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ καλούν σε παραίτηση τη νόθα πλειοψηφία της διοίκησης και αναφέρονται στις νέες μεθοδεύσεις: «Είκοσι μήνες μετά το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ το 2003, την εκτεταμένη νοθεία και την ακύρωσή του από το δικαστήριο και ενώ τα σωματεία βρίσκονται σε περίοδο Γενικών Συνελεύσεων για την εκλογή νέων ΔΣ και αντιπροσώπων, για τα συνέδρια των ομοσπονδιών που αρχίζουν αυτό το διάστημα, η νόθα πλειοψηφία που συγκροτούν η ΠΑΣΚΜΜΕ και η ΑΣΚΕΒΕ άσκησε έφεση και παράλληλα μαζί με τη ΔΑΚΜΜΕ αποφάσισαν να δρομολογήσουν άλλο ένα πραξικόπημα. Ετοιμάζουν άλλο ένα συνέδριο για να υφαρπάξουν άλλα τρία χρόνια νόθας θητείας με τους ίδιους παράνομους αντιπροσώπους, οδηγώντας το συνδικαλιστικό κίνημα σε επικίνδυνη τροχιά και σε νέες περιπέτειες.

Στο συνέδριο του Σεπτέμβρη του 2003, πήραν μέρος πολλοί αντιπρόσωποι και ομοσπονδίες που με βάση το νόμο 1712/87 δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην εκλογή του ΔΣ και της ΕΕ, γιατί η εκλογή τους σημαδεύτηκε από πολλές παρανομίες και αντικαταστατικές ενέργειες (διπλοψηφίες, πλαστογραφίες κλπ.) που παρουσιάστηκαν στις ΓΣ πολλών σωματείων και στα συνέδρια πολλών ομοσπονδιών. Οι παραπάνω αντιπρόσωποι με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΜΜΕ - ΔΑΚΜΜΕ - ΑΣΚΕΒΕ, που σκοπό είχαν να αλλοιώσουν το συσχετισμό δύναμης σε όφελός τους, πήραν μέρος στο συνέδριο αυτό, παρά το εξώδικο των ομοσπονδιών που προηγήθηκε του συνεδρίου και την αναλυτική και τεκμηριωμένη αντίθετη θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΔΗΚΕΒΕ), που προσπάθησε να καταγραφεί στο συνέδριο ο πραγματικός συσχετισμός δύναμης, όσο αυτό είναι δυνατό στις σημερινές συνθήκες.

Στο επόμενο διάστημα μετά το συνέδριο και την αγωγή των ομοσπονδιών ΟΒΣΑ, ΟΕΒΕ Καρδίτσας, ΟΕΒΕ Λέσβου και Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και αφού προσδιορίστηκε η ημερομηνία της δίκης, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, που συγκρότησαν η ΠΑΣΚΜΜΕ και η ΑΣΚΕΒΕ, συνέχισε τις παρεμβάσεις σκοπιμότητας, αρχικά με αναστολή της δίκης, στη συνέχεια με πρόσθετες παρεμβάσεις, ακόμα χρησιμοποίησε αυθαίρετα και τίτλους ομοσπονδιών κλπ., για να διαιωνίσει τη νόθα κατάσταση».

Οι οργανώσεις και οι συνδικαλιστές αναφέρονται στην επιστολή τους και στο «έργο» της πλειοψηφίας: «Καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις από τις παραπάνω παρατάξεις που χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να κρατήσουν τη ΓΣΕΒΕΕ στη γραμμή της ενσωμάτωσης και της υποταγής, στην αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Στους 20 μήνες αυτής της θητείας η πλειοψηφία της διοίκησης προχώρησε στη στήριξη πολλών αντιλαϊκών μέτρων που χτυπάνε τους ΕΒΕ.

Στην απελευθέρωση του λεγόμενου Ολυμπιακού ωραρίου, σε αποδοχή του καθεστώτος της απελευθέρωσης του ωραρίου (που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 1162/97), προτείνοντας επιπρόσθετα ωράριο 87 ώρες την εβδομάδα, αποδέχτηκε τα φορομπηχτικά μέτρα, τον αναπτυξιακό νόμο που προβλέπει για τις μεγάλες επιχειρήσεις "παροχή στα επενδυτικά σχέδια, δωρεάν χρηματικά ποσά του Δημοσίου έως και 55%, απαλλαγή από την καταβολή φόρου εισοδήματος στα κέρδη για μια δεκαετία, επιδότηση στο μισθολογικό κόστος για μια διετία, επιχορήγηση επενδυτικών σχεδίων σε κράτη της αλλοδαπής". Τώρα δηλώνει "παρών" στο στημένο κοινωνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό, που σκοπό έχει την ανατροπή των δικαιωμάτων, την οικοδόμηση ενός απάνθρωπου ασφαλιστικού συστήματος με επέκταση του εργάσιμου βίου πέρα από τα 65-67 χρόνια, την εμπορευματοποίηση της υγείας και την υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών».

Και συνεχίζουν: «Για τους λόγους αυτούς, για το λόγο ότι η νόθα αυτή πλειοψηφία της διοίκησης δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις, να διαχειρίζεται ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους, απαιτούμε την παραίτησή της, το διορισμό νέας διοίκησης που θα οργανώσει νέο συνέδριο, σύμφωνα με το καταστατικό και τους όρους που μπορούν να εξασφαλίσουν τη γνήσια αντιπροσώπευση. Εμείς που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση, ομοσπονδίες και εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, καλούμε τους συναδέλφους, τις διοικήσεις των ομοσπονδιών και των σωματείων και ειδικότερα τους αντιπροσώπους που προβληματίζονται για τη σημερινή κατάσταση να καταδικάσουν τις ενέργειες της νόθας πλειοψηφίας, να απαιτήσουν να παραιτηθεί, να διοριστεί διοίκηση για να οργανωθεί νέο συνέδριο».

Η επιστολή υπογράφεται από τις Ομοσπονδίες: Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ΟΒΣΑ, Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, τις ΟΕΒΕ Καρδίτσας, Λέσβου, Λευκάδας, Νίκαιας και την Ομοσπονδία Υποδηματοποιών Ελλάδας. Συνυπογράφουν τα μέλη του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, Π. Γαλανόπουλος, Κ. Γεροπαναγιώτης, Κ. Καρβούνης, Κ. Μανώλης, Μπ. Μηνάς, Δ. Μπουτρογιάννης, Θ. Παναγόπουλος, Κ. Πέρκας, Κ. Πλιάτσικας, Γ. Σταυρακόπουλος, Χ. Τριάντης. Δ. Τσιτσάνης, Δ. Φέτσης, Γ. Χιόνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ