Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Σοβαρή έλλειψη προσωπικού

Το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη έθεσαν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Ελπίδα Παντελάκη. Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι «η συνειδητή πολιτική απαξίωσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η συνεχής ιδιωτικοποίηση έργου και υπηρεσιών, το συνεχές χτύπημα και ο περιορισμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων συνεχίζονται.

Ως απόρροια αυτής της πολιτικής, εκρηκτική είναι η κατάσταση στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη εξαιτίας της συνεχούς μείωσης του προσωπικού στο εργοστάσιο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην καλύπτονται οι βάρδιες και έτσι να δημιουργείται κίνδυνος για την εύρυθμη ηλεκτροδότηση του νησιού όσο και για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι το 1992 με ισχύ 45MW στο εργοστάσιο δούλευαν 92 άτομα και σήμερα δουλεύουν 55, αν και η ισχύς έχει φτάσει στα 75MW, δείχνει το κρίσιμο της κατάστασης και την ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά».

Ο υπουργός ερωτάται «τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την κάλυψη των κενών στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ