Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ζητάνε ... ρέστα από τους παραγωγούς

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, για τις μεθοδεύσεις σε βάρος των ελαιοπαραγωγών

ICON

Την αντιαγροτική πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που απαιτεί την επιστροφή χρημάτων από την περσινή επιδότηση που δόθηκε στους ελαιοπαραγωγούς της Κέρκυρας με το «αιτιολογικό» ότι δε δηλώσανε το απόθεμα της παραγωγής τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και ζητά την ανάκληση της παραπάνω απόφασης.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο η κυβέρνηση, μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), ζήτησε από τις Ενώσεις να σταλούν τα στοιχεία όσων παραγωγών δε δήλωσαν το απόθεμά τους την ελαιοκομική περίοδο 2002-2003, χωρίς όμως να υλοποιηθεί λόγω και του τυπικού χαρακτήρα που έχει. Τώρα όμως ζητούνται πίσω χρήματα από την επιδότηση με τυπικές προφάσεις και γραφειοκρατικά τερτίπια.

«Στόχος όπως φαίνεται είναι να αλιεύσει "παράνομους" για συλλογή χρημάτων ώστε να κλείσει κάποιες "τρύπες" καθώς επίσης και να ενισχύσει το προπαγανδιστικό οπλοστάσιό της ενάντια στους αγώνες των αγροτών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και σημειώνει ότι «φέτος είναι η τελευταία χρονιά επιδότησης με βάση την παραγωγή. Από το 2006 η επιδότηση θα αποσυνδεθεί πλήρως από την παραγωγή και επομένως οι δηλώσεις αποθέματος δε θα έχουν πλέον νόημα».

Τέλος, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και από την παραπάνω ενέργεια της κυβέρνησης και να γυρίσουν την πλάτη στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους θιασώτες της ΕΕ και της ΚΑΠ, ενισχύοντας την αγωνιστική συσπείρωση των αγροτών με βάση το πρόγραμμα και τους στόχους της ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ