Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Νέες ενισχύσεις στους ιδιώτες

Ακούραστη αποδεικνύεται η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να στηρίξει τους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας, στο γενικότερο πλαίσιο «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας. Στα πλαίσια αυτά, έγινε πρόσφατα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με τους 8 Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης που ασχολούνται με το τμήμα «οικονομικά κίνητρα για την ενίσχυση μεμονωμένων ενεργειακών επενδύσεων» του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση της ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων για συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, συμπαραγωγές, υποκατάσταση συμβατικών καυσίμων και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες δράσεις του ΕΠΑΝ με 1.115 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό.

Ενας νέος κύκλος του προγράμματος πρόκειται να προκηρυχτεί το πρώτο 15ήμερο του Ιούλη, ενώ από τον Απρίλη του 2004 μέχρι και το Μάη του 2005 διατέθηκαν 78,9 εκατ. ευρώ στους ιδιώτες. Το υπουργείο Ανάπτυξης περηφανεύεται στην ανακοίνωσή του, επειδή η αύξηση που αντιστοιχεί σε αυτό το ποσό είναι 440% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ