Κυριακή 10 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους άνοιξε η όρεξη...

Ανοιξε για τα καλά την όρεξη των εφοπλιστών η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. Τώρα απαιτούν να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ των εργατών, κατά τη διάρκεια των επισκευών των πλοίων τους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη! Επιστολή της πλοιοκτήτριας εταιρίας «Machrimar manasement s.a.», που στάλθηκε προς τον υπουργό Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλο, στις 30 Ιούνη, είναι αποκαλυπτική.

Αναφέρει ότι έχει προγραμματίσει «τη διενέργεια άμεσα εκτεταμένης επισκευής» σ' ένα από τα πλοία της και συγκεκριμένα το φορτηγό πλοίο «FEDON». Το κόστος αυτής της επισκευής, σημειώνει, «προβλέπεται να είναι άνω του 1.200.000 ευρώ και η επισκευή του πλοίου υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου 50 ημέρες. Οπως γνωρίζετε, οι άλλες Βαλκανικές χώρες είναι κατά 40 - 45% φθηνότερες στο κόστος επισκευής. Για να μπορέσει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος - Πειραιώς και να προτιμηθεί(...) έχουμε να προτείνουμε τα εξής: Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ από το υπουργείο σας, για τους εργαζόμενους των συνεργείων που θα συνεργαστούν μαζί μας»!

Τώρα, αν σκεφτεί κανείς τι «δωράκια» έχει κάνει η κυβέρνηση στους μεγαλοβιομήχανους με τα λεφτά του ελληνικού λαού, δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς τι απάντησε ο Π. Παναγιωτόπουλος στην πλοιοκτήτρια εταιρία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ