Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Βομβιστική επίθεση σε τουριστικό θέρετρο

ΑΓΚΥΡΑ.- Η «Οργάνωση των Γερακιών για την Ελευθερία του Κουρδιστάν» (TAK) ανέλαβε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μεσοποταμία, την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας την Κυριακή στον Τσεσμέ, το τουριστικό θέρετρο των τουρκικών ακτών στο Αιγαίο - απέναντι από τη Χίο - που κόστισε τον τραυματισμό 20 ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο ξένων τουριστών, ενός 63χρονου Βρετανού και ενός 44χρονου Ρώσου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε και το Ασοσιέιτεντ Πρες, η οργάνωση αυτή, την οποία οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι ανήκει στο [πρώην] ΡΚΚ, είχε «προειδοποιήσει τις αρχές» για τη βόμβα.

Κατά τις αρχές, τρεις από τους 20 τραυματίες, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην Ιζμίρ (Σμύρνη). Η οργάνωση είχε προειδοποιήσει ότι οι ξένοι τουρίστες καλά θα κάνουν να μείνουν «μακριά από την Τουρκία», καθώς θα μεταφέρει τον ανταρτοπόλεμο στις πόλεις. Η προειδοποίηση αυτή είχε διατυπωθεί μετά από παρόμοια επίθεση στο Κουσάντασι την 30ή Απρίλη.

Το Σάββατο, τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από την έκρηξη νάρκης κοντά στο Σεμντινλί, στη μεθόριο με το Ιράκ και το Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ