Τρίτη 12 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες

Τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα εγκληματικά χτυπήματα στο μετρό του Λονδίνου και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι η Αγγλία και ιδιαίτερα το Λονδίνο είναι - με πρόσχημα την «τρομοκρατίας», την «εγκληματικότητα» και την «ασφάλεια» - οι πιο «φυλαγμένοι» χώροι της Ευρώπης με εκατοντάδες χιλιάδες κάμερες, με ασφυκτική παρακολούθηση των επικοινωνιών, των πάντων και με ένα πολυδαίδαλο και χαλύβδινο «αντιτρομοκρατικό» - «αντιεγκληματικό» νομοθετικό οπλοστάσιο.

«Η ζωή όμως απέδειξε», συνεχίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση», «ότι κερδισμένες αντικειμενικά, από την "επιχείρηση" του Λονδίνου, όπως και από τις προηγούμενες της Νέας Υόρκης και της Μαδρίτης, θα βγουν οι δυνάμεις εκείνες που στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας, θα πάρουν νέα μέτρα περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αναγορεύοντας σε "τρομοκρατικά εγκλήματα" τους λαϊκούς αγώνες που αμφισβητούν τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη».

Προειδοποιεί ότι αν οι λαοί περιοριστούν στο ρόλο του θεατή, αν δε δυναμώσουν τον αγώνα τους, θα έχουμε παραπέρα συντηρητικοποίηση και στρατιωτικοποίηση της δημόσιας ζωής, ένταση των προσπαθειών για λαϊκή αποδοχή.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Οι δηλώσεις των Αγγλων ιθυνόντων, καθώς και του προέδρου των ΗΠΑ, βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Χαρακτηριστική είναι η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών της Αγγλίας, Τσαρλς Κλαρκ, στην ΕΕ (που ενδέχεται να συζητηθεί στις 13.7.2005) για παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών και δημιουργία τεράστιων σχετικών αρχείων».

Επ' αυτών η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θεωρεί ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού να εγκρίνει παρόμοιες προτάσεις. Καλεί δε στη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση και ενίσχυση του αγώνα, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

«Δημοκρατία, ελευθερία, λαϊκή ευημερία και ασφάλεια για τους λαούς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η προώθησή τους συνδέεται και εξαρτάται από την πρόοδο της πάλης των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη», καταλήγει χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Του λαού η πάλη θα σπάσει τα νέα κατασταλτικά μέτρα» (2009-12-24 00:00:00.0)
Αμεση αποκαθήλωση του «C4i» (2006-10-04 00:00:00.0)
Βάζουν κάμερες παρακολούθησης στο δημαρχείο(!) (2005-10-26 00:00:00.0)
Υπόθεσή μας η αποκαθήλωσή τους (2004-10-13 00:00:00.0)
Ο ελληνικός λαός ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ μηχανισμούς παρακολούθησης (2004-08-18 00:00:00.0)
Προσφυγή κατά του «Ζέπελιν» (2004-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ