Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αμεση αποκαθήλωση του «C4i»

Εκθετες η ΕΛ.ΑΣ., το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα»

Την παραβίαση από την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ακόμη και αυτών των όρων που έθεσε η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» σχετικά με τη λειτουργία των καμερών παρακολούθησης στους δρόμους της πρωτεύουσας (όπως να χρησιμοποιούνται μόνο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, να διατηρούνται τα στοιχεία για περιορισμένο χρόνο, να αποκαθηλωθούν συγκεκριμένες κάμερες) καταγγέλλει στον ελληνικό λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση (57/2006) της «Αρχής Προστασίας» που «διαπιστώνει πληθώρα παραβιάσεων, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης", η οποία επανειλημμένα είχε κάνει λόγο και προσκομίσει στοιχεία που αποδείκνυαν ότι οι κάμερες χρησιμοποιούνται για την καταγραφή και παρακολούθηση διαδηλωτών».

Θυμίζει ότι σχετικές καταγγελίες από συνδικαλιστικές οργανώσεις και δημοσιεύματα του Τύπου είχαν κατατεθεί ήδη από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι πρόσφατα. Και επισημαίνει ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όχι μόνο δεν απαντά επί της ουσίας της υπόθεσης, αλλά θέλοντας να δικαιολογήσει τις παρανομίες του, ισχυρίζεται ανακριβώς ότι η απόφαση 57/2006 αφορά δήθεν τις κάμερες που εγκαταστάθηκαν πριν το 2004.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» δεν μπορεί παρά να υπογραμμίσει το γεγονός ότι η «Αρχή Προστασίας», αν και η ίδια - με τους δικούς της ελεγκτικούς μηχανισμούς - το Μάη του 2006 διαπίστωσε την κατάφωρη παραβίαση της Απόφασής της (58/2005),τον Αύγουστο παρέτεινε τη λειτουργία των καμερών για έναν ακόμη χρόνο!!!

«Και με τη συγκεκριμένη ενέργεια - και ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται - έμπρακτα επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Αρχής Προστασίας στην προσπάθεια συγκάλυψης της κατάφωρης παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών» σημειώνει επ' αυτού η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Σημειώνουμε ότι η «Δημοκρατική Συσπείρωση» και πάνω από σαράντα προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής μας ζωής, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν την αποκαθήλωση του συστήματος παρακολούθησης και καταγραφής (C4i). Η υπόθεση μετά από δύο αναβολές, πρόκειται να εκδικαστεί την 1η Δεκέμβρη 2006.

Σε αυτό το πλαίσιο η Κίνηση καλεί το λαό, τις μαζικές του οργανώσεις, τα συνδικάτα, κάθε δημοκράτη, να εντείνουν τον αγώνα τους:

-- Για την αποκαθήλωση του συστήματος καμερών παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί τμήμα του γενικότερου αυταρχικού - κατασταλτικού μηχανισμού (τρομονόμος, ευρωτρομονόμος, συνθήκη Σένγκεν, Ευρωπόλ, αντιτρομοκρατική συνεργασία ΕΕ - ΗΠΑ κ.ά.)που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία ιδίως χρόνια.

-- Για να μην περάσει η πολύμορφη επιχείρηση περιορισμού των διαδηλώσεων και τρομοκράτησης του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ