Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετοιμάζουν και ... αυτοκινούμενους «καμεροχαφιέδες»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Και ...αυτοκινούμενες κάμερες παρακολούθησης σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία η κυβέρνηση, με πρόσχημα την επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων.

Οπως προανήγγειλαν πρόσφατα οι υπουργοί Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης και Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, τις προσεχείς βδομάδες θα τεθούν σε λειτουργία δύο ειδικά διασκευασμένα αυτοκίνητα που θα ελέγχουν τις λεωφορειολωρίδες, θα φωτογραφίζουν τους παραβάτες και ηλεκτρονικά και ασύρματα θα στέλνουν κλήσεις, την ίδια στιγμή, στην Τροχαία!

Πάντως, όσο ...αθώες και αν φαίνονται οι υπουργικές προθέσεις, το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει έναν ακόμα μηχανισμό παρακολούθησης κάθε δραστηριότητας των πολιτών στους δρόμους της Αθήνας - και ιδιαίτερα εκείνους που διεκδικούν αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους - παραβιάζοντας κατάφωρα τα ατομικά και συλλογικά κοινωνικά δικαιώματα και αυτές τις κουτσουρεμένες λαϊκές ελευθερίες στην αστική δημοκρατία. Σημειώνεται ότι και οι κάμερες παρακολούθησης που στήθηκαν με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένουν και σήμερα δήθεν για τον έλεγχο του κυκλοφοριακού συστήματος στην Αθήνα και λειτουργούν ανεξέλεγκτα καταγράφοντας διαδηλώσεις.

Κάτι, που διαπιστώθηκε και κατά τον έλεγχο της αρμόδιας Αρχής στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ., όπου γίνεται η λήψη και επεξεργασία των εικόνων που λαμβάνονται μέσω του συστήματος. Αλλο τώρα αν πασχίζουν να μας πείσουν πως τα δήθεν πρόστιμα στην ΕΛ.ΑΣ. θα σώσουν την κατάσταση. Γιατί εδώ φαίνεται το μέγεθος της αστικής υποκρισίας τόσο των κρατικών μηχανισμών (τόσο καιρό έλεγαν ότι παρακολουθούν την κυκλοφορία), αλλά και των δήθεν ανεξάρτητων αρχών, που και άδεια λειτουργίας στις κάμερες έχουν δώσει και κοροϊδεύουν όταν προσπαθούν να πείσουν ότι το πρόστιμό τους στην ΕΛ.ΑΣ. θα σταματήσει την παρακολούθηση. Να γιατί χρειάζεται αγώνας ενάντια στην πολιτική κρατικής τρομοκρατίας και αποδυνάμωση του δικομματισμού που την επιβάλλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ