Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ανακοίνωση στη λογική του συμψηφισμού

Στη λογική του συμψηφισμού κινείται χτεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία αναφέρεται στην προχτεσινή καταστολή της πορείας των εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, καλεί διαδηλωτές και αστυνομικούς να απόσχουν από ενέργειες που προκαλούν ένταση.

Ομως, η τελευταία δημιουργείται από τον τρόπο που η Αστυνομία διαχειρίζεται τις δημόσιες συναθροίσεις. Συγκεκριμένα, απαγορεύει διαδηλώσεις έξω από δημόσια κτίρια και ακολουθεί συστηματικά την πρακτική της απαγόρευσης πορειών προς το Μέγαρο Μαξίμου, εφαρμόζοντας νόμο της επταετίας. Επίσης, δεν μπορεί να υπάρξει αναλογία ανάμεσα σε οπλοφόρο, κρανοφόρο και ροπαλοφόρο αστυνομικό με έναν άοπλο διαδηλωτή. Ωστόσο, το δελτίο Τύπου της ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι αστυνομικοί και διαδηλωτές οφείλουν σε κάθε περίπτωση να προστατεύουν το ιερό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και να απόσχουν από ενέργειες που προκαλούν την ένταση και υπονομεύουν το χαρακτήρα της όποιας εκδήλωσης». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «η όποια αντιπαράθεση με τις δυνάμεις καταστολής δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πρόβλημα μεταξύ των εργαζομένων, αλλά ως αποτέλεσμα της ασκούμενης εκάστοτε πολιτικής της επίσημης πολιτείας η οποία φέρει στο ακέραιο όλη την ευθύνη».

Οσον αφορά τις δηλώσεις του Σ. Μπαλάσκα, αντιπροέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ο οποίος σε βραδινό δελτίο ειδήσεων ισχυρίστηκε πως στις συγκεντρώσεις οι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία πληρώνονται για να... χτυπούν αστυνομικούς, αναφέρει ότι δεν απηχούν την ομοσπονδία. Προσθέτει δε ότι «ως εκ τούτου θα ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ