Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Από τ' αυτί και στο δάσκαλο»!

Θα σταθούμε σε δυο αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

***

Είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους βουλευτές του:

*

«Τους μισθούς των δασκάλων τους ξέρετε. Μπορείτε να φανταστείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται ώστε να συνεχίζουν τρεις βδομάδες απεργία. Τους δίνει ο κ. Καραμανλής 17 ευρώ κάθε έξι μήνες, αντί όσα τους υποσχέθηκε. Τους περιπαίζει».

*

Είναι λάθος αυτά που λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Οχι. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Αλλά, ποιος είναι ο «τιμητής»; Ποιος είναι αυτός που μιλάει; Μήπως το ΠΑΣΟΚ περιπαίζει λιγότερο τους δασκάλους;

Μιλούν τα επίσημα στοιχεία:

Μόλις μια μέρα πριν ο κ. Παπανδρέου «ανακαλύψει» τους μισθούς των δασκάλων, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της «Γιούροστατ» για τις δαπάνες στο χώρο της Παιδείας (πρόκειται για συγκεντρωτικά στοιχεία που φτάνουν μέχρι το έτος 2003). Τα στοιχεία λένε το πασίγνωστο: Οτι οι δαπάνες για την Παιδεία στην Ελλάδα είναι τραγικές, είναι οι μικρότερες στην ΕΕ. Αυτό συνέβαινε (και με τη βούλα των επίσημων στοιχείων της ΕΕ) μέχρι το 2003 στην Ελλάδα. Αυτοί οι άθλιοι μισθοί υπήρχαν για τους δασκάλους στην Ελλάδα, και τότε. Τότε - υπενθυμίζουμε -την Ελλάδα την κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Γιατί κι από τότε κι από πάντα, άθλιοι ήταν οι μισθοί των δασκάλων. Φρόντιζε το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου. Οπως ακριβώς φροντίζει σήμερα και η ΝΔ.

Τι ακριβώς, λοιπόν, «καταγγέλλει» ο κ. Παπανδρέου; Τι δεν του αρέσει; Απλό: Αυτό που δεν του αρέσει, δεν είναι οι άθλιοι μισθοί. Είναι ότι τους άθλιους μισθούς τους δίνει, πλέον, η ΝΔ. Ενώ θα ήθελε να συνεχίσει να τους δίνει το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η «διαφορά» τους.

***

Ο κ. Παπανδρέου συνέχισε:

*

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει απέναντι στους δασκάλους τους γονείς»!

*

Μα είναι δυνατόν; Εχουν κάνει κάποια σύμβαση με το «δικαίωμα» στο απύθμενο θράσος;

Ποιος τα «δίδαξε» αυτά τα «κόλπα» στη ΝΔ; Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που έστελνε προβοκάτορες εναντίον των απεργών και ο τότε κυβερνητικός του εκπρόσωπος αποκαλούσε τους διατεταγμένους τραμπούκους «αγανακτισμένους πολίτες»; Οι «Τσουκάτοι» δεν ήταν που έβαζαν τους νταλικέρηδες να επιτίθενται στους αγρότες; Δικός τους δεν ήταν εκείνος ο «νταής» που έβγαινε στα κανάλια, απειλώντας ότι αν συναντήσει στο δρόμο τα τρακτέρ των αγροτών θα τραβούσε το περίστροφο (!) που κουβαλούσε στο αμάξι του κατά του Μπούτα; Αυτοί δεν ήταν που προέτρεπαν τους γονείς να επιδείξουν «κοινωνικό αυτοματισμό» και να στραφούν απέναντι στα παιδιά τους, τους μαθητές (σ.σ.: αυτά τα «παλιόπαιδα», κατά τις δηλώσεις του Πάγκαλου) που είχαν βγει στους δρόμους κατά της «μεταρρύθμισης» του Σημίτη; Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που με τα «παπαγαλάκια» του στα ΜΜΕ πάσχιζε να στρέψει τους νησιώτες ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες;

*

Αν αυτά που λέει ο κ. Παπανδρέου τα 'λεγε κανένα παιδάκι, η τιμωρία του θα ήταν «από τ' αυτί και στο δάσκαλο»! Αλλά τέτοιο είναι το «παιδαγωγικό» μοντέλο της πολιτικής τους. Αυτά που κάνει σήμερα ο κ. Παπανδρέου, να υποδύεται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι το κόμμα του, το έκανε και η ΝΔ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Εναλλάξ ρόλοι στο ίδιο έργο εξαπάτησης, δημαγωγίας και υποκρισίας. Κοροϊδεύουν το λαό κατάμουτρα. Περιπαίζουν τη νοημοσύνη του.

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Με τα ίδια ΜΑΤ χτυπούν τους δασκάλους και οι πράσινοι και οι γαλάζιοι. Τους ίδιους μισθούς πείνας τους δίνουν. Με την ίδια τακτική, την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», κυβερνούν. Με το ίδιο νόμισμα θα πρέπει να σταθεί απέναντι και στους δύο ο λαός. Να τους αποδοκιμάσει, να τους τιμωρήσει, να τους «μαυρίσει». Για «να βρουν το δάσκαλό τους». Η μεθεπόμενη Κυριακή, μπροστά στην κάλπη, είναι μια καλή ευκαιρία.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ