Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τιμωρία γιατί κινητοποιήθηκαν

Ανάστατοι και αγανακτισμένοι είναι οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Πειραιά, από την απόφαση που πήρε ο πρόεδρος του ιδρύματος - και ανακοίνωσε προφορικά - να μην αναπληρωθούν τα μαθήματα που είχαν οριστεί να εξεταστούν στις 20 Σεπτέμβρη. Εκείνη τη μέρα είχε απεργία το διοικητικό προσωπικό και ο σύλλογος σπουδαστών είχε πάρει απόφαση συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ετσι, με αποφάσεις των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων η σχολή έκλεισε.

Τι πιο φυσιολογικό από το να οριστεί μια ημερομηνία στο τέλος της εξεταστικής για να εξεταστούν τα μαθήματα που χάθηκαν εκείνη την ημέρα; Εξάλλου, και στη δεύτερη σχολή του ΤΕΙ, τη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) που επίσης είχε κλείσει την ίδια μέρα λόγω των κινητοποιήσεων, έχουν ήδη οριστεί νέες ημερομηνίες εξέτασης των μαθημάτων εκείνης της ημέρας.

Ομως, η απόφαση του προέδρου για τη ΣΤΕΦ έχει ένα χαρακτήρα «τιμωρίας» των σπουδαστών επειδή κινητοποιήθηκαν! Μάλιστα, αυτοί που ανέλαβαν να «εξηγήσουν» στους σπουδαστές το χαρακτήρα της απόφασης του προέδρου ήταν οι ΔΑΠίτες, που πάντα στέκονται πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια «ποινικοποίησης» των κινητοποιήσεων. Οι σπουδαστές όμως, που βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν αυτές τις πρακτικές και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ