Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΑΧΛΑΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Τύρναβο

Αύριο, με αγροτικά μηχανήματα, στην κεντρική πλατεία

Αγωνιστική συγκέντρωση, με αγροτικά μηχανήματα πραγματοποιούν αύριο οι ροδακινοπαραγωγοί και αχλαδοπαραγωγοί της επαρχίας Τυρνάβου, διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές που αξιώνουν οι μεταποιητές - μεγαλοβιομήχανοι να πάρουν τα προϊόντα τους και καταγγέλλοντας την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να λάβει μέτρα για την επίλυση του προβλήματος. Η συγκέντρωση, που θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της επαρχίας, που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Οπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, η αυριανή συγκέντρωση αποτελεί την απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Τα αιτήματα της αυριανής συγκέντρωσης είναι:

  • Τιμές πάνω από το κόστος σε ό,τι αφορά στα βιομηχανικά ροδάκινα και αχλάδια. Για τα ροδάκινα ζητούν από τις κονσερβοβιομηχανίες συνολική τιμή, μαζί με την επιδότηση, 0,40 ευρώ και για τα αχλάδια 0,55 ευρώ.
  • Κρατική παρέμβαση για την απορρόφηση της παραγωγής των επιτραπέζιων ροδάκινων.
  • Οι Συνεταιρισμοί να ελέγχουν τη διακίνηση και εμπορία των οπωροκηπευτικών συνολικά.
  • Να δοθεί οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ σε όλους τους δεντροκαλλιεργητές που το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, για την κάλυψη του εισοδήματός τους από τα προηγούμενα χρόνια.
  • Κάλυψη του όποιου χαμένου εισοδήματος για τη φετινή χρονιά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Διάλυση της Διεπαγγελματικής και κατάργηση του Κανονισμού της ΕΕ 2200/97. Να στηριχτεί ο μικρομεσαίος παραγωγός, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ