Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει...

Για επιλεκτική ένταξη έργων των δήμων στο πρόγραμμα «Θησέας», καταγγέλλει την κυβέρνηση η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), προσπερνώντας ωστόσο τις δικές της ευθύνες στην αποδοχή του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο ουσιαστικά παραχωρεί τη διαχείριση χρημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα διάφορα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΚΕ διαμαρτύρεται ότι εντάχθηκαν στο «Θησέα» έργα ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από τους λογαριασμούς των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Μακεδονίας - Θράκης και Πολιτισμού, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τα οποία δεν ενημερώθηκαν οι δήμοι προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή σχετικών αιτημάτων χρηματοδότησης.

Ομως, η ΚΕΔΚΕ γνώριζε όταν συναινούσε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, πως αυτό θα ελέγχεται από μια κεντρική επιτροπή παρακολούθησης που έχει συγκροτηθεί σε επίπεδο υπουργείων και χωρίς τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρ' όλα αυτά δεν αντέδρασε, όπως δεν αντέδρασε και στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αιμοδοτούν οι ίδιοι οι δήμοι κατά 65%, ενώ τα υπουργεία βάζουν μόλις το 35% των χρημάτων.

Επαναλαμβάνεται έτσι η ίδια ιστορία, η ΚΕΔΚΕ να διαμαρτύρεται δήθεν σε επιλογές της κυβέρνησης, για το θεαθήναι, ενώ στα βασικά σημεία να προχωρούν αντάμα, σε βάρος βέβαια των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ