Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Συλλαλητήριο μνήμης και τιμής

Με αφορμή την 31η επέτειο από το πραξικόπημα και την εισβολή, το ΚΚΚ - ΑΚΕΛ οργανώνει συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Ιούλη

Από προηγούμενο συλλαλητήριο του ΑΚΕΛ

Eurokinissi

Από προηγούμενο συλλαλητήριο του ΑΚΕΛ

Συλλαλητήριο καταδίκης του πραξικοπήματος, της τουρκικής εισβολής και της κατοχής διοργανώνει το ΚΚΚ - ΑΚΕΛ, αύριο Παρασκευή 15 Ιούλη 2005, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΚ - ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Βουλής Δ. Χριστόφιας.

Το ΑΚΕΛ απευθύνει κάλεσμα στον κυπριακό λαό να δώσει μαζικά το «παρών» του στο συλλαλητήριο της Παρασκευής. «Με την αγωνιστική παρουσία όλων μας, θα στείλουμε εντός και εκτός Κύπρου μήνυμα πάλης και αποφασιστικότητας, για δικαίωση της Κύπρου μας».

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιείται σήμερα εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι του Ελλαδικού Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στην Κύπρο από το μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Κώστας Χατζηχριστοδούλου και Μαρία Αλεξίου, καθώς και η χορωδία του «Αρη» Λεμεσού.

Παράλληλα, οι οργανώσεις του ΑΚΕΛ σε μεγάλες πόλεις της Μεγαλονήσου, θα δώσουν το δικό τους μήνυμα καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, το ΑΚΕΛ Πάφου, «στα πλαίσια απότισης φόρου τιμής προς όλους όσοι θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας», καλεί τη μέρα του συλλαλητηρίου σε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης, καθώς και στα μνημόσυνα των θυμάτων του πραξικοπήματος και της εισβολής. Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ και οι Λαϊκές Οργανώσεις Λάρνακας διοργανώνουν τη Δευτέρα 18 Ιούλη συγκέντρωση στο μνημείο Ηρώων «για την καταδίκη του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τούρκικης εισβολής». Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Νίκος Κατσουρίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, ενώ θα προηγηθεί καθιστική εκδήλωση γυναικών, κατάθεση στεφάνων και σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Επίσης, η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, διοργανώνει εκδήλωση για τους Αγνοούμενους, τη Δευτέρα 18 Ιούλη, στο Πανόραμα Αγνοουμένων στα Πυργά. Στην εκδήλωση θα παραστούν και οι συγγενείς αγνοουμένων από την Ελλάδα, που θα βρίσκονται για το λόγο αυτό στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ