Παρασκευή 15 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΕ ΣΦΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙΣ

ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ Η ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ: «Η καταστροφολογία για τους μικρομεσαίους, που υποτίθεται ότι θα κλείσουν γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν εργαζόμενους περισσότερες ώρες, δε λαμβάνει υπόψη ότι ουδείς υποχρεούται να διευρύνει το ωράριο της επιχείρησής του. Απλώς δεν απαγορεύεται σε όσους το επιθυμούν να δουλεύουν μερικές ώρες ακόμη» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο... ΑΝΑΛΥΤΗΣ: «Εντονες διεργασίες με στόχο την αναζήτηση σημείου επαφής, ανάμεσα στους δύο πόλους που συγκρούονται για τα θέματα των υπερωριών και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, το υπουργείο Απασχόλησης και τη ΓΣΕΕ, εξελίσσονται στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο. Στόχος και των δύο η ρύθμιση για το εργασιακό να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη ΓΣΕΕ η οποία δε βρίσκεται και στην καλύτερη εποχή ως προς τη δυνατότητα οργανωμένης αντίδρασης» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ: «Η απουσία κλίματος δυσαρέσκειας και αναταραχής και η αδυναμία πυροδότησης τέτοιου κλίματος από το ΠΑΣΟΚ και τη ΓΣΕΕ οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντιτίθεται στις "σκληρές" κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις. Ευρέα στρώματα του πληθυσμού αποδέχονται την αναγκαιότητα ακόμη και επώδυνων αλλαγών, συναισθανόμενα ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο αποτελματωμένη που "κάτι πρέπει να γίνει" για να ανοίξουν κάποιες προοπτικές» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΓΙΑΤΙ, ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ; «Οι εργοδότες έχουν σήμερα την ευκαιρία - στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ - να αποδείξουν ότι τους ενδιαφέρει το μακροπρόθεσμο όφελος (της εργασιακής ειρήνης συμπεριλαμβανομένης) και όχι πρόσκαιρα οφέλη που μπορούν να ανατραπούν» (ο Α. Πετσίνης στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ... «Εκείνο που πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα τους κυβερνώντες είναι ότι στην αντίπερα όχθη θα βρουν και τους ψηφοφόρους τους, αφού το 88,8% των οπαδών της ΝΔ αντιτίθεται σε κατάργηση των δώρων, το 43,4% ούτε καν να σκεφτεί μείωση του κόστους των υπερωριών και σχεδόν οι μισοί (43,7%) συστήνουν στη ΓΣΕΕ να μη δεχτεί ευελιξία στο ωράριο εργασίας» (σχόλιο με αφορμή σχετικό γκάλοπ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ