Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Συνάντηση είχαν χτες στο Κρεμλίνο οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συζήτησαν, σύμφωνα με το «Ρία Νοβόστι», τρόπους περαιτέρω «προσέγγισης»..

ΛΑΚΝΑΟΥ/ΝΤΑΚΑ.-- Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία και 8 αγνοούνταν χτες μετά από πλημμύρες που παρέσυραν τα σπίτια τους. Συνολικά, στην Ινδία έχουν χάσει τη ζωή τους από τα φυσικά φαινόμενα 239 άνθρωποι τους τελευταίους μήνες. Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, έχασαν τη ζωή τους άλλοι 13 άνθρωποι.

ΑΣΓΚΑΜΠΑΤ.-- Κίνα και Τουρκμενιστάν συνήψαν χτες συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Ο αναπληρωτής Κινέζος πρωθυπουργός Γου Γι και ο Τουρκμένος πρόεδρος Σαπαρμουράτ Νιγιάζοφ συμφώνησαν επίσης στη δανειοδότηση της ενεργειακής βιομηχανίας του Τουρκμενιστάν από την Κίνα με ποσό 20 εκατ. ευρώ.

ΑΔΑΝΑ.- Τούρκοι ακροδεξιοί της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» επιτέθηκαν χτες σε διαδηλωτές συγκεντρωμένους έξω από δικαστήριο όπου εκδικάζεται η δίωξη σε βάρος τριών αστυνομικών, που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Κούρδου και του μικρού του γιου το 2004. Ακολούθησαν επεισόδια και βίαιη παρέμβαση της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ